Nieuws

De Testers testen airco's

Warm? Heet! Ook voor Chris, Marcel, Phyllis, Jonathan, Simon en Laetitia mocht het vorige week wat minder zijn. Zij zochten verkoeling en testten een ventilator, een mobiele airco en een vaste airco en delen hun ervaringen met ons.

25 juni 2021

Onze 6 favoriete consumenten vragen zich af of het geen tijd is om hun simpele waaier te vervangen door iets meer gesofisticeerd.

Phyllis en Chris krijgen het snel koud met een vaste airco.

Marcel en Simon genieten, maar blijven sceptisch. Na de test geeft Simon aan dat een airco voor hem "vooral iets is dat veel plaats inneemt. Ik woon op een studio van 28 m², en daar lijkt dit me niet echt nodig."

Een extraatje bovenop onze test in het labo

Recent hebben we in het labo 11 vaste en 31 mobiele airco's getest. Onze experts bogen zich over verschillende kenmerken, zoals de tijd die nodig is om te koelen, de energieprestaties en de verdeling van de temperatuur. De Testers laten hun licht schijnen op deze producten met de focus op het alledaagse gebruik. Ze stellen de vragen en uiten bezorgdheden die ook bij jou kunnen opkomen.

Olivier Lesage, onze expert voor airco's, leg uit: "Gewoonlijk vergelijken we in het labo toestellen van hetzelfde type: mobiele airco's worden samen getest, net als de vaste airco's. Het was daarom interessant om te kijken hoe de testers omgaan met de  verschillende toestellen. Voor de test hebben we de toestellen op vol vermogen gebruikt. Koeling is steeds iets dat je persoonlijk aanvoelt, en dus was het leerrijk om elk toestel te laten testen door twee testers en om hun bevindingen met elkaar te vergelijken. Dit is iets wat je in een labo niet kunt."

Naar de koopwijzer voor vaste airco's 

Naar de koopwijzer voor mobiele airco's

De avonturen van de Testers

 Deze maand gaan onze Testers aan de slag met airco's. In mei hebben ze elektrische fietsen getest. Begin juni volgden de tv's, midden juni was het dan tijd om barbecues onder handen te nemen. Binnenkort volgen de wearables, koffiemachines en vaatwasmiddelen. Op hun eigen platform vind je alles over hun avonturen.

Naar het platform van de testers