Dossier

Onderhoud van jouw verwarmingsketel

25 januari 2021
entretien chaudière

Waarom is het zo belangrijk om jouw verwarmingsketel te laten nazien? Hoe vaak moet je hem laten onderhouden? Wat komt daar bij kijken? En wat is een correct tarief voor zo’n onderhoud?

Waarom?

Door een regelmatig onderhoud van jouw verwarmingsketel kun je ervoor zorgen dat die ketel langer meegaat en dat hij jouw veiligheid niet in het gedrang brengt. Bepaalde zaken komen soms pas tijdens een onderhoud aan het licht. Denken we maar een gebrekkige trek in de schoorsteen, een vervuilde ketel en/of afvoerbuis, een probleem bij de toevoer van de brandstof enz. Dit soort toestanden kan een gevaar inhouden en/of het rendement van de ketel en de installatie verlagen.

Algemeen wordt aangenomen dat een goed onderhoud en dito afstelling van de verwarmingsinstallatie, zeker bij stookolieketels, een rendementswinst van 5 tot 10 % kunnen opleveren. Als de ketel al regelmatig is onderhouden en goed is afgesteld, zal een nieuw onderhoud de prestaties ervan op peil houden.

In dit dossier gaan we dieper in op het onderhoud van jouw verwarmingsketel. Daarnaast is volgende informatie voor jou ook interessant:

Naar onze groepsaankoop van stookolie

Naar onze koopwijzer energie 

Renover met Test Aankoop