Gids

Test Aankoop : jouw partner bij het bouwen en renoveren

18 februari 2021
batibouw test aankoop acties energie en bouw

We hebben een reeks initiatieven ontwikkeld om kandidaat-(ver)verbouwers te ondersteunen. Hierna vind je een volledig overzicht van de acties en voordelen die wij op het vlak van bouw en energie aanbieden. Onze gids "Test Aankoop: jouw partner in raad en daad" vat het samen en geeft je een idee van de mogelijke besparing die je kunt verwezenlijken. Gratis te downloaden.

Onze ervaring leert dat een van de redenen waarom consumenten niet de stap zetten om energiebesparende ingrepen zoals het isoleren van de woning uit te voeren, is dat ze het moeilijk hebben om een betrouwbare vakman te vinden die het werk volgens de regels van de kunst uitvoert.

Test Aankoop wil jou helpen bij jouw keuzes om een energiezuinige woning te verkrijgen en om de energie die je toch nodig hebt, tegen een voordelige prijs te kunnen verkrijgen. In die zin hebben we een reeks initiatieven uitgewerkt. 

Voor een gezonde, energiezuinige woning

Zo kun je via onze actie “Voor een gezonde en energiezuinige woning” een vakman inschakelen voor alle soorten isolatiewerkzaamheden (isolatie van dak, muren, vloer), de plaatsing van hoogrendementsglas, een verwarmingsketel of ventilatiesysteem of nog de aanpak van vochtproblemen in de woning.

Tegelijk hebben we een heus energieplatform uitgewerkt, zodat je een voordelige keuze kunt maken voor jouw gas- of elektriciteitscontract, de aankoop van stookolie en pellets of de plaatsing van een propaantank, of zelfs de plaatsing van zonnepanelen.

Betrouwbare informatie en tips

In onze gids “Test Aankoop: jouw partner in raad en daad” geven we je voor de diverse ingrepen en (groeps)aankopen een idee van de mogelijke besparing. Wist je bv. dat je dankzij spouwmuurisolatie jouw verwarmingsfactuur tot € 700 per jaar lager kunt doen uitvallen? Of dat een goede keuze van contract voor gas en elektriciteit jou een winst tot € 500 kan opleveren?

Verder sommen we er de opties op om jouw werken te financieren, van de renovatielening tot en met het (opnieuw) aanspreken van een hypotheeklening. En we geven interessante tips om het onderste uit de kan te halen bij jouw bank of een andere financiële instelling.

Een volledig overzicht van alle acties en het voordeel dat je eruit kunt puren, vind je samengebracht in onze gids, die je hieronder gratis kunt downloaden.

Deze gids is toegankelijk voor abonnees en niet-abonnees. Meld je aan met je bestaand profiel of registreer je om toegang te krijgen.

Aanmelden  Registreren

 

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

8 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/10/2021

Wij hebben vorige maand de spouwmuren late isoleren en gezien onze woning vrij open en hoog gelegen is merken wij duidelijk dat de woning vlugger verwarmd is.
De zolder ligt volledig dicht met 18 cm dik isolatie rotswol.
Ik denk dat wij goed gehandeld hebben.

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/10/2021
, Gereageerd:

Absoluut, isoleren werpt zeker zijn vruchten af. Kijk gerust even in ons dossier na welke de mogelijkheden zijn om nog verder te isoleren! ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/07/2021

Verwijderen van vochtvlekken op gevlinderde vloer in kelder ( binnengekomen regenwater ) ?.

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/07/2021
, Gereageerd:

Beste Jean, ik heb je vragen voorgelegd aan onze experten en ze zouden je graag willen verder helpen. Is het mogelijk om ons via het contactformulier op onze site volgende informatie te verschaffen ? Alvast bedankt. 

- Wanneer is het huis gebouwd?

- Is de betonnen vloer van de kelder uit dezelfde periode of is die later gelegd en wanneer?

- Wat is het materiaal van de keldermuren en is er een externe bescherming tussen deze muren en de aarde of is er een andere constructie "tegen" deze keldermuren?

- Idealiter zouden we foto's nodig hebben van de vloer en de kelder en een plattegrond van waar de kelder zich in het huis bevindt.

- Het adres van onze abonnee om te zien of het huis in een vallei ligt of op grotere hoogte.

- Zijn deze vlekken nieuw of oud?

- Verschijnen ze alleen bij hevige regen of niet?

Deze elementen kunnen ons in staat stellen bepaalde oorzaken uit te sluiten. Link naar het contactformulier: https://www.test-aankoop.be/contacteer-ons?contactType=sai Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/02/2021

Ik had in mijn badkamer voortdurend last van vochtplekken naast mijn raam. Vooral in de herfst en de winter waren deze aanwezig. Ik heb hier een vochtwerend middel op aangebracht die ik in een doe-het-zelf winkel vond. Hoewel, dankzij dit middel, de vochtplekken niet groter werden, kwamen er wel steeds nieuwe vochtplekken tevoorschijn.

Op een moment dat ik dat de oorzaak van het probleem van mijn buitenmuur kwam, maar na wat zoeken kwam ik op dit artikel terecht: www.vochtbestrijding-gids.be/.../. Sindsdien verlucht ik mijn badkamer veel meer en hebben we ondertussen ook een ventilatiesysteem laten installeren.

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/12/2020

Wij wonen in een laag-energie appartement reeds meer dan 6 jaren.
De verluchting wordt geregeld via een D-ventlatietoestel.

In deze Coronatijden heb ik een CO2-meter aangeschaft om de luchtkwaliteit te meten.
Blijkt dat de luchtkwaliteit in onze slaapkamer op een tweetal uren duidelijk slecht werd. (meer dan 1500 ppm CO2) De luchtverversing staat reeds op 50% ingesteld, nog meer leidt tot geluidsproblemen.

Gelet op onze specifieke situatie slagen wij erin om de CO2 - meting overal rond of onder de 800 ppm te houden. (bv deuren open zetten,..)

We vinden dat dit duidt op een slechte implementatie van de verluchting en vragen ons af of we de bouwheer na 6 jaren nog om een aanpassing kunnen vragen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/09/2020

0% btw op isolatie zou veel beter zijn dan premies

Meld je aan om toegang te krijgen.

18/09/2020
, Gereageerd:

zeer goed idee