Nieuws

Daarom koop je best niet deze maaier van Ambrogio

16 augustus 2022
Ambrogio maait gras

De Ambrogio Twenty ZR-robotmaaier is gebuisd op al onze veiligheidstests. Hij rijdt over je voeten en over houten afsluitingen. Ontdek in onze video hoe onbetrouwbaar dit model is.

Van plan om een robotmaaier te kopen? Kies dan niet voor de Ambrogio Twenty ZR. Hij vertoont zware gebreken naar veiligheid toe en is dan ook geëlimineerd uit onze testresultaten. 

Volgens de fabrikant zou de Ambrogio Twenty ZR een “gloednieuwe eenvoudige, compacte, lichte, krachtige en snelle robotmaaier” zijn, waarvoor geen perimeterdraad dient te worden geïnstalleerd. De ZR-technologie zou artificiële intelligentiesystemen integreren met radarsensoren, waardoor de robot zowel gras en obstakels op afstand zou kunnen detecteren, alsook randen en perimeters. Het lijkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook. 

Geen veilige detectie van obstakels

Uit onze test (zie video) leer je dat deze robotmaaier niet altijd rekening houdt met (metalen) voeten of benen. Ook je schoenen laat je liever niet rondslingeren in het gras want hij rijdt er meermaals over. Zelfs houten afsluitingen zijn niet veilig voor de Ambrogio Twenty ZR. Daarom raden we je af om deze robotgrasmaaier te kopen. 

We hebben 25 robotmaaiers volledig getest en voltooien momenteel de tests van 3 extra modellen. De Ambrogio Twenty ZR is als enige niet geslaagd voor onze veiligheidstests. Het is al de tweede keer dat een model van Ambrogio niet door deze tests raakt. Gelukkig bestaan er veel betere en veilige alternatieven op de markt. 

Gebruik onze vergelijkingsmodule en kies welke robotmaaier het beste past voor het maaien van jouw gazon.

67 Goede
kwaliteit
Beste
koop
Robotmaaiers
Referentieprijs  349,00
53 Redelijke
kwaliteit
Robotmaaiers
Referentieprijs  429,00
64 Redelijke
kwaliteit
Robotmaaiers
vanaf  499,00