Alert

Enquête omtrent inbraakbeveiliging: geen paniek!

06 december 2016
Vals onderzoek over inbraakbeveiliging van uw huis in naam van Test-Aankoop

Rechtzetting: Test-Aankoop heeft wel degelijk recent een enquête georganiseerd met betrekking tot de inbraakbeveiliging van huizen. En wie er op heeft geantwoord, kunnen we geruststellen: op basis van de ontvangen antwoorden is het onmogelijk om uw woonplaats te achterhalen. U hoeft dus geen schrik te hebben voor inbraken.

In tegenstelling tot de informatie die op maandag 5 december in de vooravond werd verspreid, bevestigen wij dat wij wel degelijk een enquête hebben georganiseerd met betrekking tot inbraakbeveiliging van huizen. In de loop van oktober en november ontvingen verschillende duizenden consumenten, zowel abonnees als niet-abonnees, op basis van een representatieve steekproef van de bevolking, deze vragenlijst per post of via e-mail.

Wij wensen ons dus te verontschuldigen voor de ontstane verwarring omtrent een valse vragenlijst die in handen zou zijn gevallen van misdadigers.

Respondenten mogen gerust zijn

De respons op onze enquête was hoog, en we willen iedereen die erop geantwoord heeft dan ook uitdrukkelijk geruststellen: op basis van de ontvangen antwoorden is het onmogelijk om u te lokaliseren en uw woonplaats te achterhalen. De vragenlijst, verstuurd per post of online, is volledig anoniem en met uitzondering van de provincie is er geen geografische plaatsbepaling.

Een spijtig toeval

Een persoon had ons contactcenter gecontacteerd met de melding dat hij het slachtoffer was geworden van een inbraak enkele dagen na deze vragenlijst te hebben ingevuld. Na verder onderzoek kunnen we enkel concluderen dat dit op een spijtig toeval berust. Er zijn geen databasegegevens ontvreemd, er werden geen inbreuken vastgesteld en noch de database noch de resultaten werden gehackt.

Wij willen ook benadrukken dat - indien dit wel het geval zou zijn - de gegevens sowieso anoniem zijn en dus bij gevolg onbruikbaar voor misdadigers.

Geregeld bevragingen, alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen

Wij organiseren geregeld enquêtes om te peilen naar de mening en de tevredenheid over verschillende domeinen van consumptie. Daarbij nemen we steeds alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen in acht om de veiligheid en anonimiteit te verzekeren.

Hebt u na het lezen van deze informatie nog steeds vragen of bent u ongerust?

  • Aarzel niet om contact op te nemen met ons contactcenter op het nummer 02 542 32 32 (ma-vr 9-12.30 u. en 13-17 u., vr tot 16 u.).