Nieuws

Ecologische wasmiddelen worden steeds doeltreffender

22 januari 2021

Onze nieuwe test bevestigt het: meer en meer lijkt men erin te slagen wasmiddelen milieuvriendelijk én doeltreffend te maken. Vier wasproducten slepen zelfs ons nieuwe label Eco & Efficiënt in de wacht.

Bij de samenstelling van krachtige wasmiddelen stond het milieuaspect per definitie niet op de voorgrond. De groene producten hadden dan weer moeite om krachtig te wassen. Vandaag lijkt het toch mogelijk geworden die twee aspecten met elkaar te verzoenen. Dat is althans wat de laatste testresultaten van 20 universele wasmiddelen (voor lichte was) schijnen uit te wijzen.

Ecover en Frosch zijn wakkergeschoten

De twee groene merken, die nooit hoog scoorden in onze tests, passen hun formules aan, waardoor ze zich eindelijk hoger in het klassement weten te nestelen. Ecover Vloeibaar wasmiddel Universal staat zelfs op de tweede plaats, net achter Beste van de Test Albert Heijn Wascapsules wit duo active. Frosch Wasmiddel Sensitief Aloë Vera is zesde in de rangschikking en laat daarmee een aantal grote merken ver achter zich. We stellen vast dat de fabrikanten van groene wasmiddelen nieuwe enzymen gebruiken die het gehalte aan actieve bestanddelen in het product verminderen, evenwel mét behoud van voldoende waskracht.

Ook Coral en Le Chat

De wasmiddelen Coral Optimal White en Le Chat Eco-Sensitive tonen aan dat het geen onmogelijke opdracht is tegelijk efficiënt en lief voor het milieu te zijn. Net zoals de hierboven aangehaalde producten van Ecover en Frosch zijn ze vrij van de meest vervuilende oppervlakte-actieve stoffen, en bevatten ze geen fosfonaten of geurstoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Een lovenswaardige evolutie waarmee de fabrikanten daadwerkelijk tegemoetkomen aan een eis van de consument, al zijn er op het vlak van de verpakkingsomvang nog inspanningen te doen.

Proper en milieubewust wassen voor een zacht prijsje

Op zoek naar een krachtig én milieuvriendelijk wasmiddel? Met behulp van onze productvergelijker pik je de producten die goed zijn voor je was, het milieu en je portemonnee er zo uit.

Naar onze koopwijzer wasmiddelen