Dossier

Afwasmiddel voor je vaatwasser

13 oktober 2020
afwasmiddel

Zonder een goed vaatwasmiddel kan zelfs de beste vaatwasser geen vlekkeloze vaat afleveren. De meesten kiezen voor alles-in-één tabletten, maar ook de klassieke producten blijven het goed doen. Er is merkbaar meer aandacht voor milieuvriendelijkheid. Producten die goed werken én het milieu sparen, krijgen ons label Eco & Efficiënt.

Alles-in-één versus klassiek

De laatste jaren nemen de alles-in-één producten een steeds groter deel van de markt in. Al blijven de fabrikanten, ondanks de concurrentie, ook klassieke afwasmiddelen ontwikkelen.

Een test waar de all-in-one vaatwasmiddelen vaak minder goed op scoren, is het drogen. Vaak zijn er ook kalksporen en glanst de afwas niet goed. Dat gaat meestal beter als je zout en spoelmiddel toevoegt. Ook wanneer je een all-in-one tablet gebruikt, moet je zout toevoegen. Als je hard, kalkrijk leidingwater hebt, gaat het zout niet alleen de vorming van kalkaanslag tegen, het helpt ook om je vaatwasser langer in topvorm te houden.

Als je onze tests raadpleegt, zul je vaststellen dat de duurste producten niet altijd de beste zijn. Zo kun je tientallen euro per jaar uitsparen door te kiezen voor de Beste Koop (zout en spoelmiddel inbegrepen voor klassieke producten).

Naar de koopwijzer vaatwasmiddelen