Dossier

Afwasmiddel voor jouw vaatwasser

26 november 2019
afwasmiddel

Zonder een goed vaatwasmiddel kan zelfs de beste vaatwasmachine geen vlekkeloze vaat afleveren. Meestal worden hiervoor alles-in-ééntabletten gebruikt. Maar dit wil niet zeggen dat spoelmiddel en zout steeds overbodig zijn. En deze tabletten bevatten ook stoffen die schadelijk zijn voor het milieu.

Alles-in-één tabletten

De laatste jaren nemen de alles-in-éénproducten een steeds groter deel van de markt in. Al blijven de fabrikanten, ondanks de concurrentie, ook standaardafwasmiddelen ontwikkelen.

Een test waar de all-in-onetabletten vaak minder goed op scoren, is het drogen en de al dan niet aanwezigheid van kalksporen en afwezigheid van glans na de afwascyclus. Dit gaat meestal beter als je zout en spoelmiddel toevoegt. Vaatwasmachinefabrikanten raden trouwens sowieso aan om zout toe te voegen, ongeacht of je een standaardafwasmiddel of een all-in-onetablet gebruikt. Het is volgens hen beter voor de machine.

Als je onze tests raadpleegt, dan zul je vaststellen dat de duurste tabletten niet altijd de beste zijn. Zo kun je tientallen euro per jaar uitsparen door te kiezen voor de Beste Koop (zout en spoelmiddel inbegrepen voor standaardprodukten).

Community

Huishoudgerei

community

Gerelateerde discussies