Nieuws

Wij helpen u om uw eigen klimaatakkoord op te stellen

15 december 2015
cop 21

15 december 2015

Het akkoord van de COP21-klimaatconferentie in Parijs is ambitieus. Maar om die engagementen te verwezenlijken moeten we niet enkel rekening houden met de maatregelen van de overheid. U als consument kunt ook een belangrijke rol spelen dankzij onze steun en de diensten die wij aanbieden.

De COP21-klimaatconferentie in Parijs is een historische mijlpaal in de strijd tegen de klimaatopwarming. De doelstelling is om die opwarming “onder de 2° C te houden in vergelijking met de pre-industriële periode”, om de beloftes van de deelnemende landen vanaf 2020 alle vijf jaar te herzien, de ontwikkelde landen jaarlijks minstens 100 miljard dollar te doen bijdragen zodat ontwikkelende landen zich kunnen aanpassen,... Het akkoord is ongetwijfeld zeer ambitieus. De vraag is nu hoe dit allemaal uitgevoerd zal worden, want dankzij de tweejaarlijkse rapporten wordt de evaluatie van de gemaakte engagementen ook vereenvoudigd.

Een rol voor onze organisatie en de consumenten

In elk geval kunt u als consument ook een belangrijk steentje bijdragen. Wij stellen alles ter beschikking om u zo goed mogelijk te helpen.

  • Met onze betrouwbaarheidsenquêtes en onze koopwijzers kunt u producten kiezen van goede kwaliteit die lang meegaan en de levenscyclus verlengen. Een voordeel voor zowel uw budget als de planeet!
  • Elke productbeschrijving in onze koopwijzer vermeldt energielabels waardoor u extra informatie hebt om een ecologische keuze te maken.
  • Onze artikels informeren, sensibiliseren, geven advies over de deeleconomie, het carpoolen, de korte ketens en veel andere onderwerpen over duurzaam en verantwoord consumeren.
  • Op de website Mijn Hernieuwbare Energie.be verzamelen we alle analysetools, adviezen van deskundigen, consumentenervaringen om u wegwijs te maken in hernieuwbare energie.
  • Ten slotte streven we bij het ontwikkelen van nieuwe diensten niet alleen naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding, maar houden we ook rekening met het klimaat. Denk maar aan onze acties zoals de groepsaankoop zonnepanelen, de actie gas & elektriciteit waarmee u ook kunt overschakelen naar een groene energieleverancier, onze lopende actie Bespaar Energie evenals binnenkort een nieuwe groepsaankoop LED-lampen.

Kortom, we geven u alle troeven in handen om zelf actie te ondernemen en niet gegijzeld te worden door bedrijven en overheden.

Bedrijven en overheden onder druk

Wij blijven druk zetten bij de bedrijven en verschillende instanties om de kwaliteit van producten en de regelgeving te verbeteren. Zo strijden we tegen geplande veroudering en eisen we een verstandige energiepolitiek die niet nadelig is voor u als consument. Op die manier zal België positief bijdragen aan de aanpak van de klimaatopwarming.


Afdrukken Versturen via e-mail