Nieuws

Urenlang zonder stroom? Soms recht op vergoeding!

13 juni 2019

In de binnenstad van Hasselt vond gistervoormiddag een grote stroomonderbreking plaats na een kortsluiting in een distributiecabine. Ruim vijfduizend gezinnen zaten urenlang zonder stroom. Weet dat je dan soms recht hebt op een vergoeding.

Het Vlaamse energiedecreet bepaalt dat je recht hebt op een ongemakkenvergoeding van 35 euro bij een niet geplande stroomonderbreking van 4 uur. Per bijkomende periode van 4 uur komt daar nog eens 20 euro bij. De vergoeding is evenwel niet van toepassing als de netbeheerder kan bewijzen dat de panne te wijten is aan overmacht of een noodsituatie zoals een afschakeling ten gevolge van een algemeen stroomtekort.

Vergoeding aanvragen bij de netbeheerder

Als je meent in aanmerking te komen voor de vergoeding, moet je deze bij netbeheerder Fluvius aanvragen binnen 30 kalenderdagen na de stroomonderbreking. In dit geval is dat dus ten laatste op 12 juli 2019. Je kunt je aanvraag indienen via de website van Fluvius of via de infolijn op 078 35 35 37. Als de aanvraag wordt aanvaard, stort de netbeheerder de vergoeding binnen 60 kalenderdagen op je rekening.

Schade aan toestellen? Contacteer je verzekeraar

Heb je materiële schade geleden door de stroompanne, bijvoorbeeld omdat huishoudtoestellen beschadigd zijn geraakt, dan kun je ook een beroep doen op je woning- of brandverzekering. Al moet je in dat geval eventueel wel rekening houden met een franchise van 250 euro. Voor de juiste voorwaarden raadpleeg je het best je verzekeringspolis of contacteer je je verzekeraar of makelaar.

Nog vragen?

Heb je vragen over dit item of wil je telefonisch advies?

02 542 34 34

Meer vernemen over de dekking die is voorzien in de verschillende polissen van woningverzekering?

Naar ons dossier woningverzekeringen