Nieuws

We lanceren een nieuwe actie gas & elektriciteit om de stijgende facturen tegen te gaan

23 oktober 2015
nouvelle action contre hausse

Uw energiefactuur is geen belastingformulier! We klagen dan ook aan dat er, na de btw-stijging van 6 naar 21 %, nu ook € 100 extra per aansluiting wordt aangerekend om de historische put van de groenestroomcertificaten te vullen. Om u te helpen de meest geschikte tariefformule te kiezen, lanceren we een nieuwe actie gas & elektriciteit!

Een hogere energiefactuur is niet onvermijdelijk, u bent evenmin levenslang gebonden aan een energieleverancier.

Uw voordelen

Net als bij onze vorige groepsaankopen geniet u heel wat voordelen. Zo zijn de prijzen laag en volledig afgestemd op uw consumptieprofiel. Daarbovenop zijn er enkele nieuwe voordelen: 

  • We stellen u 3 mogelijke energietarieven voor, waarvoor we op voorhand een gunstige prijs hebben onderhandeld.
  • Groene stroom, zo goedkoop mogelijk, de optie om bijkomende diensten af te nemen … u kiest zelf het aanbod dat bij u past.
  • U geniet van een permanente opvolging en uw factuur is lager.

Waarom deelnemen?

Afgezien van de evolutie van de taksen en vaste kosten op de factuur bestaan er ook nog forse prijsverschillen tussen leveranciers.

Zo betaalt u voor gas in Brussel € 249 meer bij de duurste leverancier tegenover bij de goedkoopste, in Wallonië en in Vlaanderen is dat tot € 277. Voor elektriciteit kan het verschil in Brussel tot € 165 gaan, in Wallonië en Vlaanderen ligt dit rond de € 140. Na onze groepsaankoop in 2014 zijn 34 000 consumenten van leverancier veranderd waarbij ze samen € 6 880 000 hebben bespaard, of € 200 per gezin.

Onze nieuwe actie garandeert de laagste prijzen van de markt. Bovendien is overstappen kinderspel!

Hoe deelnemen? 

Surf gewoon naar www.verlaaguwfactuur.be en volg de instructies. U hebt slechts enkele gegevens nodig om u tot 30 november 2015 in te schrijven. Daarna ontvangt u een individueel antwoord met de aanbiedingen die het best aansluiten bij uw profiel.

U kunt daarna nog kiezen voor alleen elektriciteit, alleen gas of beide. Het staat u verder natuurlijk vrij om het aanbod af te wijzen en bij uw huidige leverancier te blijven. Iedereen kan deelnemen, maar abonnees van Test-Aankoop krijgen nog een extra korting.

Taksen, transport- en distributiekosten, vaste kosten …

Met onze petitie blijven we ons ook verzetten tegen de verhoging van het btw-tarief naar 21 % op elektriciteit. We hebben deze petitie, die al 118 000 mensen ondertekend hebben, overhandigd aan de minister van Energie.

We herinneren daarbij aan:

  • ons voorstel van een verlaagd, gemoduleerd btw-tarief van 6 % voor een eerste consumptieschijf en op de vaste vergoedingen
  • het engagement van de overheid om de koopkracht niet via de energiefactuur aan te tasten
  • onze wens om de energiefactuur niet langer te gebruiken om belastingen te heffen en andere kosten te compenseren om de intercommunales te financieren of te investeren in vernieuwbare energie

In bepaalde distributiezones zijn de transport- en distributiekosten met wel 110 % gestegen. Stop! Wij vragen meer transparantie en samenhang in het voordeel van de consument!

Video: onze ontmoeting met de minister van Energie