Nieuws

Onze koopwijzer gas en elektriciteit voldoet aan het charter van de CREG

19 juni 2014
onze koopwijzer energie

De CREG heeft een charter voor goede praktijken opgesteld voor websites die de prijzen van gas en elektriciteit vergelijken. Wij hebben dat charter onderschreven en voldoen dan ook aan de voorwaarden. Vertrouw dus op onze koopwijzer om uw energiefactuur te verlagen.

Via onze onlinekoopwijzer voor gas en elektriciteit komt u in enkele muisklikken te weten welke energieleverancier de goedkoopste is voor uw gebruiksprofiel:

Test-Aankoop heeft het charter onderschreven van de CREG, de Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas. Dat charter bevat een lijst van goede praktijken waaraan de prijsvergelijkingswebsites die het ondertekenen, zich moeten houden. Ook wij behoren daartoe. Het doel van het charter is u eerlijke praktijken te garanderen. Elke maand maken ongeveer 15 000 bezoekers gebruik van onze koopwijzer, die u een optimaal resultaat garandeert.

Onafhankelijk en volledig

In overeenkomst met het charter beheren wij zelf onze vergelijkingsmodule en onze prijzendatabank. Die databank bevat alle tarieven voor gas of elektriciteit of voor beide van alle operatoren in de drie gewesten. We houden deze voortdurend up-to-date.

De Beste Koop bepalen we trouwens niet alleen op basis van de prijzen. We houden ook rekening met de kwaliteit van de dienstverlening van de energieleveranciers, die we beoordeeld hebben op basis van onze tevredenheidenquêtes.

Duidelijk, gebruiksvriendelijk en veilig

Op het scherm met het resultaat van de prijsvergelijking krijgt u een schatting van uw jaarlijkse kosten in euro te zien (inclusief btw). Daarnaast vermelden we de duur en het type van het contract (vaste of variabele prijs), alsook de essentiële kenmerken (verplichte domiciliëring, uitsluitend onlinedienstverlening enz.). Onze vergelijkingsmodule is trouwens de enige in ons land die het goedkoopste contract voor zowel gas als elektriciteit voor u kan zoeken.

Als er bij een bepaald contract korting wordt gegeven, geven we daar ook uitleg bij. De resultaten van de prijsvergelijking staan gerangschikt volgens de prijs. Bij de gedetailleerde berekening vermelden we afzonderlijk de energiekosten, de distributiekosten en de taksen en heffingen van de overheid.

In een ander venster kunt u een overzicht krijgen van het contract dat u hebt geselecteerd, waarna u weer naar de resultatenlijst kunt terugkeren. Uiteraard zijn uw gegevens en de resultaten van uw prijsvergelijking beveiligd.