Nieuws

Nieuw aanbod op de energiemarkt

19 mei 2015
nieuw aanbod op de energiemarkt

Twee nieuwe leveranciers vervoegen de energiemarkt: Comfort Energy (Vlaanderen en Wallonië) en Aspiravi Energy (enkel in Vlaanderen). Daarnaast breidt Poweo, dat al beschikbaar is in Wallonië, zijn activiteiten uit naar Vlaanderen en Brussel. Is hun aanbod interessant voor u?

Ga na welke leverancier de meest voordelige is op basis van uw verbruiksprofiel: 

  • Vergelijk online alle leveranciers met onze Koopwijzer gas- en elektriciteit, en schakel met één muisklik over naar het voordeligste aanbod.
  • Bel vrijblijvend met een van onze medewerkers op 02 542 33 86.

Welk aanbod?

Comfort Energy is al 40 jaar lang actief als mazoutverdeler in België. Het bedrijf biedt nu ook twee tarieven voor de verdeling van gas en elektriciteit: PLUS, een relatief standaardformule, en GO, dat volledig online beheerd wordt. Het GO-tarief hangt af van de energiebron, terwijl PLUS u laat kiezen tussen een vaste en een variabele prijs, maar dat enkel voor elektriciteit.

Aspiravi Energy focust zich op lokale elektriciteitsaanvoer afkomstig van hernieuwbare energiebronnen en biedt zes tariefformules (de helft aan een vaste prijs), waarvan er zich vier richten op leden van de coöperatieven Limburg wind en Aspiravi Samen. Voor de rest bestaat de keuze tussen 2 (duurdere) tarieven: Nature Fix (vaste prijs) en Nature Flex (variabel).

Poweo stort zich dan weer op de Vlaamse en Brusselse markt met hetzelfde (transparante) aanbod dat al in Wallonië bestaat: een vast tarief voor elke energiebron.

Poweo en het GO-tarief van Comfort Energy: aanraders!

We vergeleken het nieuwe aanbod voor verschillende verbruiksprofielen met dat van de bestaande markt. Het verdict? 

Voor elektriciteitsverbruik is de GO-formule van Comfort Energy op dit moment (mei 2015) de meest voordelige voor zowel een laag (600 kWh/jaar) als een gemiddeld verbruik (3 500 kWh). Het PLUS-aanbod is daarentegen niet het goedkoopste en is helemaal niet interessant bij een beperkt verbruik. 

Het aanbod van Aspiravi is niet aangeraden. Als u namelijk geen lid bent van één van de voorgenoemde bedrijven, dan moet u een vaste bijdrage betalen van €106 (per jaar) – de hoogste in Vlaanderen.

In Brussel is de formule Poweo Fix interessant voor mensen met een gemiddeld elektriciteitsverbruik (3 500 kWh/jaar). Op gebied van gas is Poweo Fix eveneens de minst dure optie, bv. voor een gezin met aardgasverwarming (23 260 kWh/jaar). De Comfort Energy GO-formule voor gas is voor datzelfde verbruik slechts enkele percentages duurder dan Poweo. Als u abonnee bent bij Test-Aankoop geniet u bij Poweo een bijkomende jaarlijkse korting van € 25 per energiebron.