Nieuws

Te gulzige energiefactuur? Bespaar met onze groepsaankoop!

23 november 2017
Groepsaankoop gas en elektriciteit 2017

Onze elektriciteitsfactuur blijft erg hoog, ook al konden we de “Turteltaks” via het Grondwettelijk Hof laten vernietigen. Toch kun je nog altijd besparen, door te veranderen van leverancier. De besparing kan gemiddeld oplopen tot € 250 per jaar.

Zelfs zonder de “Turteltaks” blijft de elektriciteitsfactuur erg hoog. België is op dit vlak zelfs bij de duurste landen in Europa, na Duitsland en Denemarken. In 2015 betaalde een gemiddeld Vlaams gezin nog € 676, in 2017 is dit al opgelopen tot € 1025. Een stijging van maar liefst 51 %.

De elektriciteitsfactuur lijkt meer en meer een verdoken belastingbrief: amper een derde van de prijs heeft echt betrekking op energie. Wij blijven dan ook bij de machthebbers pleiten voor een meer betaalbare energiefactuur, en ook jij kunt ons daarbij steunen door ons manifest te ondertekenen.

Teken ons manifest voor betaalbare energie

Toch kun je besparen

Op een groot gedeelte van je energiefactuur heb je als consument dus geen vat. Toch kun je nog flink besparen op de werkelijke energiekosten (de verbruikskosten per kWh en de vaste vergoeding of abonnementsprijs die leveranciers aanrekenen voor hun administratie). Deze kosten lopen sterk uiteen van contract tot contract. Vergelijken loont dus zeker de moeite.

Stap je van het duurste contract over naar het goedkoopste (wat telkens afhankelijk is van je profiel), dan kun je voor elektriciteit zo’n € 180 op jaarbasis besparen.

Voor gas kan die besparing zelfs nog verder oplopen: kiezen voor het voordeligste tarief kan, afhankelijk van het gewest, tot € 530 schelen in je portemonnee.

Doe mee aan de groepsaankoop

Sinds 2012 namen al 470 000 mensen deel aan onze groepsaankopen voor gas- en elektriciteit. Ook dit jaar hebben we opnieuw alles uit de kast gehaald om de beste tarieven te kunnen aanbieden.

Op basis van je verbruiksgegevens stellen wij drie voordelige aanbiedingen voor, en dan is het aan jou om te kiezen.

Vul je profiel in en bespaar tot € 250