Nieuws

Essent Flix: dure gemoedsrust en sfeer

23 maart 2017
essent flix

Energieleverancier Essent biedt pakketten aan met slimme meters, thermostaten en dergelijke - aan te sturen via een app. “Voor meer gemoedsrust, warmte en sfeer”, aldus de leverancier, want zo goed als alles kan vanop afstand worden gemonitord en bediend. Maar Essent lijkt vooral uit op uw geld.

Sinds half februari biedt energieleverancier Essent de mogelijkheid om in te tekenen op drie pakketten met slimme thuistoepassingen onder de naam Flixmood, Flixheat of Flixsafe. Het gaat om slimme ledlampen, een slimme stekker, een hub om uw energieverbruik op te volgen en toestellen aan te sturen, een slimme thermostaat … Deze toestellen kunnen worden aangestuurd via een app.

Zoals de naam van de pakketten reeds doet uitschijnen, wil Essent er naar eigen zeggen mee voldoen aan drie behoeften: sfeer, warmte en gemoedsrust. Dat laatste wil Essent onder andere bekomen met de slimme stekker, die in elk pakket zit en waarmee toestellen op afstand kunnen worden uitgeschakeld. U kunt er ook uw energieverbruik mee opvolgen. De slimme stekker zou goed zijn voor een jaarlijkse besparing van € 100 tot € 150.

Elk van de drie pakketten kost slechts € 1. Meteen bestellen dus? Er zitten helaas wat addertjes onder het gras…

Enkel mogelijk in combinatie met dure energiecontracten

Twee van de drie pakketten (Flixheat en Flixsafe) gelden immers enkel in combinatie met een contract “Essent vast groen 3 jaar” voor elektriciteit en “Essent vast 3 jaar” voor aardgas. Maar dit zijn de duurste contracten op de markt. Voor een gemiddeld verbruik ligt de jaarrekening met deze formules tot € 500 hoger (tot € 120 voor elektriciteit en tot € 380 voor gas) dan met het goedkoopste contract op de markt (Eni Go Fix met welkomstpromotie). Als het contract ten einde loopt, na drie jaar, hebt u dus € 1 500 extra betaald.

Maandelijks abonnement na 3 jaar, of restwaarde betalen bij vroegtijdig opzeggen

Essent rekent u, na afloop van de drie jaar, een maandelijks abonnement van enkele euro’s aan voor de pakketten.

Wanneer u het contract met Essent vroegtijdig (dus voor de periode van drie jaar is afgelopen) wilt opzeggen, dan moet u volgens het contract ook nog de restwaarde van de toestellen betalen. De afschrijvingstabel vindt u op www.flixbyessent.be. Bijvoorbeeld: als u na een jaar opstapt, dan bedraagt de restwaarde van de toestellen tussen € 150 (Flixmood) en € 274 (Flixheat). Na twee jaar schommelt die tussen € 75 en € 137.

En dat terwijl u enkele slimme lampen, een slimme stekker en een hub in de winkel voor € 115 kunt vinden. Een slimme thermostaat kost € 250.

Op zoek naar de goedkoopste leverancier voor gas & elektriciteit?

Vergelijk met enkele muisklikken de tarieven van verschillende gas- en elektriciteitsleveranciers en pik er de voordeligste uit. U kunt er tot € 400 per jaar mee uitsparen!

Naar de koopwijzer gas en elektriciteit