Nieuws

Energietarieven vergelijken loont

26 september 2019

De concurrentie op de energiemarkt verschraalt. Toch doe je er nog altijd goed aan om geregeld gas- en elektriciteitscontracten met elkaar te vergelijken en desgevallend op een gunstiger tarief over te stappen. Tegelijk kun je nagaan of het niet interessanter is om op tweevoudig uurtarief over te schakelen.

Elk jaar houdt Test Aankoop de tarieven voor gas en elektriciteit tegen het licht. Wij stellen vast en betreuren dat het aantal energieleveranciers en dus de concurrentie afneemt terwijl de overblijvers met een veelvoud aan contracten uitpakken waardoor je door het bos de bomen niet meer dreigt te zien. Gelukkig kun je voor jezelf de oefening maken met behulp van onze koopwijzer gas en elektriciteit

 Naar onze koopwijzer energie

Uit onze nieuwe studie van de energiecontracten blijkt het nog altijd interessant te zijn om te vergelijken om te kunnen besparen. Maar naar welk contact te switchen? Enkele raadgevingen.

De goedkoopste leverancier bestaat niet

De voordeligste leverancier bestaat niet, een voordelige tariefformule wel. Elektriciteitsleveranciers bieden gemiddeld 4 à 5 contracten aan, aardgasleveranciers 3 à 4. In Wallonië tellen we zo 48 stroomcontracten bij 10 verschillende leveranciers. Op de website van Luminus kun je zelfs intekenen op 10 elektriciteitscontracten. Je moet dus niet alleen contracten van verschillende leveranciers maar ook van eenzelfde leverancier vergelijken.

Voor elke situatie is er een ander contract dat het meeste voordeel oplevert. Vandaar dat het cruciaal is om voor jezelf een gepersonaliseerde berekening te maken.

Variabele contracten niet per se interessanter

In het algemeen blijken de variabele contracten momenteel het goedkoopst. Toch ben je met een variabel contract niet per se het best af.

Aangezien de variabele tarieven per maand of per 3 maanden worden geïndexeerd, geven ze een beeld van de prijs op een bepaald moment. Je weet echter niet hoe die prijs zal evolueren. Zo kan een variabel tarief sterk in prijs verschillen naargelang je in de zomer of in de winter vergelijkt. Als je een “zomertarief” neemt, dreigt je maandelijks voorschotbedrag wellicht te laag te zijn. Heb je een “wintertarief” en groeit de onzekerheid over de energiebevoorrading, dan zul je wellicht een te groot voorschotbedrag betalen.

Uit wat voorafgaat, mag je besluiten dat vaste contracten uiteindelijk ook voordelig kunnen uitvallen. Wie risico’s schuwt, neemt sowieso beter een vast contract.

Switchen blijft de moeite waard

Uit cijfers van energieregulator CREG blijkt dat honderdduizenden gezinnen in ons land al een tijdje niet meer van leverancier zijn veranderd en over een zgn. slapend contract beschikken. Sommige consumenten zijn zelfs nog nooit van leverancier veranderd! Als deze mensen alsnog op zoek zouden gaan naar het huidige contract dat het best bij hun behoeften aansluit, zouden zij tot € 300 per jaar kunnen besparen op elektriciteit en tot € 600 per jaar op aardgas.

Wat ons verontrust, is dat je de tariefkaarten van die oude contracten vaak niet meer kunt raadplegen, wat het moeilijk vergelijken maakt met de huidige formules. Eigenlijk zouden die oude contracten gewoon van de markt moeten verdwijnen.

Tweevoudig uurtarief kan extra besparing opleveren

Voor je elektriciteitsfactuur zou je ook telkens de berekening moeten maken of je niet beter af bent met tweevoudig in plaats van enkelvoudig uurtarief. Concreet kun je de gepersonaliseerde berekening via onze koopwijzer energie eerst eens maken met jouw jaarlijks verbruik tegen het enkelvoudige tarief en daarna uitgesplitst over piekuur- en daluurtarief. Als je je mogelijke winst dan afzet tegen de kosten die zo’n tariefswitch met zich brengt - vraag ernaar bij je netbeheerder - weet je al snel of het de moeite waard is.

Bij een doorsneeverbruik van 3 500 kWh per jaar behoort een gemiddelde besparing van € 50 zeker tot de mogelijkheden. Als je ook nog eens over een (klassieke) elektrische boiler beschikt, kan de winst aandikken met zo’n € 100 per jaar.
In Vlaanderen wordt het met de komst van de digitale meter trouwens goedkoper om een tariefswitch te maken, zodat je die kosten sneller kunt terugwinnen.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

47 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/04/2021

de prijs die gaele doorgeeft en deze die te lezen is bij de leverancier zelf van gas oa MEGA is verschillend. Bij navragen krijg ik geen antwoord. Wie moet ik geloven
waar kan ik terecht om mijn situatie te kennen

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/04/2021

MEGA mega leugenaars .....

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/11/2020

Wij hadden ook ingetekend op het bod van Gaele, nl. Gas van Mega
Voorschotfacturen liggen hoger dan de concurrentie, kom niet af dat het teveel wordt terugbetaald.
Plan zelf mijn overstap vanaf nu, Gaele blijkt steeds Mega te promoten?

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/11/2020
, Gereageerd:

Beste Belinda, Gaele wordt beschouwd zoals een verzekeringsmakelaar of een boekhouder. Gaele is opgericht voor de consument die ons niet elk jaar zelf wil opbellen om de energiemarkt te vergelijken. 

In de optiek dat Gaele alles voor jou regelt en een voorkeur heeft voor groene stroom zal hij jou een contract vinden met marktconforme prijzen. Wanneer je zelf vergelijkt kan het wel gebeuren dat je een contract vindt dat goedkoper is. Maar daar zal geen rekening mee gehouden worden met groene stroom en je dient uiteraard alles zelf te regelen.

Indien je je inschrijft bij Gaele beschik je over een persoonlijk account waar je alle voorkeuren kan inbrengen. Wanneer Gaele over je laatste afrekening beschikt zal hij jou ook een perssonlijk aanbod opsturen. 

Met betrekking tot je vraag over Mega : Gaele is geen groepsaankoop platform maar het principe blijft hetzelfde. Mega heeft in de meeste gevallen de beste offerte aangeboden voor deze contracten.

Natuurlijk kan je ook via de site van Test Aankoop op zoek gaan naar de meest voordelige energieleverancier voor jou, dit kan je heel gemakkelijk te weten komen via ons nieuw energieplatform 'Perfect Fit', ik geef je graag de link ernaartoe mee:  https://www.test-aankoop.be/acties/perfectfit . ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/05/2020

De aanbiedingen van Gaele zijn inderdaad minder voordelig dan de tarieven die men op de website van sommige energieleveranciers terugvindt.

Heel wat mensen zijn ontevreden over de werking van Gaele. En toch blijft Gaele een initiatief van Test-Aankoop. Op 21/01/2019 post Test-Aankoop hieronder dat de zaak intern onderzocht wordt door specialisten voor een eventuele verbetering. We staan ondertussen al meer dan een jaar verder.

Dit schaadt de betrouwhaarheid vanTest-Aankoop. Wat denkt Test-Aankoop hierover?

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/04/2020

Beste TA

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/04/2020
, Gereageerd:

Hallo ,ik die dacht als lid van test-aankoop dat je dan geen enkel probleem meer zou hebben maar wat ik hier allemaal lees ???,heb ook een offerte gevraagd maar nog niet ontvangen en zal deze dan ook annuleren,veel gelezen over Mega maar weinig goede en correcte zaken,zal het zelf wel uitzoeken via mijn energie.be

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/06/2020
, Gereageerd:

Beste Eddy, als abonnee kan je gerust onze energiedienst contacteren via het nummer 02 542 33 86 (elke werkdag van 9u tot 17u, vrijdag tot 16u). Mijn collega's zullen graag voor jou een gepersonaliseerde berekening doen via onze energiemodule (die overigens hetzelfde objectieve algoritme gebruikt als die van de VREG) om op zoek te gaan naar de meest voordelige energieleverancier. Hiervoor hebben we enkel je jaarverbruik in energie nodig. Terloops, die module van mijnenergie.be is dus niet de meest neutrale ... Twijfel alvast niet om ons te bellen, we staan steeds voor je klaar met gepast advies ! Mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/02/2020

Geachte,
Ik ben nogal geschrokken van de voorschotfactuur die Mega me per mail verstuurde.
- 20 € duurder dan mijn huidige leverancier!!!!
- op mijn vraag om mijn facturen per post op te sturen: geen respons.
- ondeskundig antwoord na mijn telefonisch contact...we zullen het nazien, berekening gemaakt over het verbruik van de laatste 3 jaar, terwijl ik hier pas sinds 1juli woon. Antwoord per mail 4 dagen later... we zullen de zzak verder onderzoeken...
Dit geeft me uiteraard weinig vertrouwen in deze toeleverancier. Mijn vertrouwen in testaankoop/ Gaele blijft tot nu toe wel bestaan.

Graag een reactie van uwentwege.

L.Van Hoecke.

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/02/2020
, Gereageerd:

Dag Luc, bedankt voor je post. We komenzo snel mogelijk bij je terug met een antwoord. ^Bertrand

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/02/2020
, Gereageerd:

We begrijpen je reactie, je krijgt een goedkoper contract aangeboden en dan krijg je een hoger te betalen maandelijks voorschot. Wat je teveel betaalde krijg je natuurlijk terug op je afrekening. We weten niet waarop je vorige leverancier zich heeft gebaseerd om de voorschotfactuur te berekenen. Vaak worden lagere voorschotbedragen aangeboden om klanten binnen te halen terwijl het contract in werkelijkheid duurder is. Pas na de afrekening zal de klant dit merken als ze plots een hoog bedrag moeten betalen. Onze partner Gaele heeft ondertussen Mega gecontacteerd en de eerste voorschotfactuur wordt geannuleerd. Je zal een nieuwe ontvangen die verlaagd is met 20€. Mega zal je ook een mailtje sturen om dit aan jou te bevestigen. Laat het ons weten mocht dit niet het geval zijn!

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/12/2019

Ik heb nooit toestemming gegeven om van leverancier te veranderen en plots krijg ik een mail met als titel: "Bevestiging van uw inschrijving bij Mega" Wat voor praktijken zijn dit?

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/01/2020
, Gereageerd:

En ik heb hetzelfde meegemaakt ! Een jaar geleden ingeschreven en een factuur geüpload van Engie ( slotfactuur 2018) . Een jaar niks van hen gehoord en dan plots een mail dat ze me overstappen naar Mega. Heb hen zogezegd een mandaat gegeven alhoewel ik dit in principe NOOIT doe. Maw : ze veranderen je profiel zonder dat je het weet . Op de koop toe is het tarief van Mega een duurder dan Essent die ik sinds begin december gebruik. Ik vraag me af wie er wel tevreden is met hun manier van werken en wie er NIET naar Mega gestuurd is . Eerlijk gezegd , ik begrijp niet dat Test aankoop hier zich nog garant voor stelt . Echte wanpraktijken ! Enfin het heeft me wat moeite gekost maar ben van Mega en Gaele af .

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/01/2020
, Gereageerd:

Beste, mij is net hetzelfde overkomen. Ondertussen kreeg ik zelfs van mijn huidige leverancier de bevestiging dat mijn lidmaatschap vanaf 1/02/2020 wordt overgeheveld naar MEGA. Wanneer ik mijn profielgegevens bij GAELE tracht te wijzigen, blijkt dit niet mogelijk omdat er momenteel een offerte loopt. Dit zijn voor mij wanpraktijken.

Meld je aan om toegang te krijgen.

21/10/2019

Waarom antwoord T.A. niet, tenslotte opereren ze onder de vlag van T.A ,is dat dan niet normaal, bel naar T.A. !!!

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/12/2019
, Gereageerd:

Blijkbaar zit T.A. hiermee zelf in de knoei en durven ze niet te antwoorden.
Ondertussen doet Gaele rustig voort met het opt-out systeem dat overigens ook nog heel onduidelijk werkt.

Meld je aan om toegang te krijgen.

12/12/2019
, Gereageerd:

Hallo, goed dat je dit even aanhaalt. Ondertussen is dit systeem niet meer van toepassing, er wordt al een hele poos een nieuwe manier van werken gehanteerd waarbij de consument de vrijheid heeft uit twee oplossingen te kiezen:

Opt-In: De klant geeft aan dat hij liever zelf beslist of hij al dan niet ingaat op het voorstel

Opt-Out: Je hebt als klant 14 dagen tijd om je contract te weigeren, doe je dat niet zal je effectief overschakelen op het nieuwe contract. ^Pol

Meld je aan om toegang te krijgen.

20/12/2019
, Gereageerd:

Sterk, want ik kreeg net een mail dat mijn overstap zonder mijn bevestiging gebeurde. Mails zijn gestuurd om dit ongedaan te maken naar Gaele en Mega.

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/04/2019

Ik kreeg tot mijn grote verbazing vandaag een mail dat ik klant ben geworden van mega zonder dat ik daar iets getekend of aangevraagd heb?
Morgen ff bellen dus ;(

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/04/2019
, Gereageerd:

Ik heb hetzelfde voor en volgens dit contract zou ik op 1/04/2019 mijn handtekening electronisch gezet hebben !!!???
Mijn aangetekende brief aan Mega ligt klaar om morgen te posten.
Zou het niet mogelijk zijn bij het voorstellen van interessante voorstellen rekening te houden met de jaarlijkse vervaldatum van de contracten zodat men niet opgezadeld wordt met het betalen van de vaste vergoedingen voor het lopende jaar?

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/12/2019
, Gereageerd:

Ook ik kreeg een mail met een aanbod van contract, dat verre van interessant was. Als je het nakijkt, blijkt dat je automatisch de overstap maakt. Totaal niet mee akkoord. Ik meldde dit, maar er kwam geen reactie.
Dit kan toch niet onder de vlag T.A.

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/04/2019

Ook ik was onverwacht een nieuwe klant van Mega ( vanaf 01/05/2019 volgens hun mail ) Direct tel. contact genomen met TA, en de vriendelijke dame aan de tel. wist mij te vertellen dat annulatie van dit contract niet meer mogelijk was (ik had maar beter de algemene voorwaarden van Gaele moeten lezen) . Deze manier van werken had ik niet verwacht, en zeker niet als dit via TA verloopt. Dan maar geantwoord op mail van Mega, dat ik nergens (volgens mij toch niet) akkoord had gegeven voor overstap van leverancier. Niet veel later zeer vriendelijk mail van Mega ontvangen, dat contract werd verbroken, dat zij geen nieuwe ontevreden klanten wilden, en er volgens hun veel was misgelopen in de communicatie tussen Gaele en hun klanten. Een pluim voor Mega, dat zij deze misverstanden op deze manier afhandelen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/04/2019
, Gereageerd:

Het ging over een opt-outvoorstel hier. Vreemd dat je dat antwoord kreeg van onze diensten, dat zullen we hier intern zeker bekijken. Gezien je een bevestigingsmail kreeg van Mega is het alleszins in orde, onze excuses voor het ongemak. 

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/04/2019

Ik kreeg enkele weken geleden een e-mail van Gaele, maar heb die niet echt gelezen. Ik heb een zeer drukke maand achter de rug, en kan sowieso niet alle reclame mails lezen die binnen komen. Nu blijkt dat ergens in die mail geschreven stond, dat als ik niet binnen de twee weken reageer, hun voorstel als aanvaard wordt beschouwd en mijn electriciteit contract wordt gewijzigd naar MEGA. Wat vandaag dan ook gebeurd is. Dit vind ik absoluut niet kunnen. Ze mogen een voorstel doen, maar als ik niet reageer dan stopt het. Ik ga dit nu melden bij Gaele.

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/04/2019
, Gereageerd:

Het ging deze keer inderdaad om een opt-outvoorstel. Uit voorzorg raden je aan om eveneens een mail te sturen naar MEGA, dan ben je zeker dat het in orde is als je een bevestiging van hen krijgt. Bedankt voor je feedback, we zullen er rekening mee houden en onze excuses voor de verwarring die hier ontstond. 

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/04/2019

Het idee om te besparen en tegelijkertijd minder werk te hebben is inderdaad schitterend.

Ondanks herhaalde vragen aan en belofte van Gaele om rekening te houden met het tijdstip van de meteropname (zonnepanelen...) hield Gaele hiermee toch geen rekening.

Het voorstel in het najaar begreep ik niet. Ik heb dit dan samen met een medewerkster van Gaele geanalyseerd. Het bleek meer dan 2x zo duur dan mijn huidig contract! Volgens deze medewerkster belooft Gaele niet om te besparen?! De markt was plotseling de hoogte in geschoten waardoor alle nieuwe contracten duurder zouden zijn dan mijn huidige contract.

We spraken afom mij geen voorstellen meer te sturen en het einde van mijn huidig contract af te wachten om dan de markt te herbekijken.

Ik kreeg wel nog voorstellen met een opt-in clausule.

Op 1 april (slechte grap) krijg ik dan een email dat Gaele mij bij Mega ingeschreven had...
Ik heb dit meteen via mail geweigerd. Gaele heeft snel geantwoord en de annulatie bevestigd. Ik hoop nu dat dit voor mij geen nadelige gevolgen gaat hebben.

Conclusie: De medewerksters zijn heel vriendelijk en behulpzaam, maar dit hele gedoe bezorgt mij duurdere contracten, meer kopzorgen en meer werk om alles te monitoren en niet nagekomen afspraken recht te zetten. Daarom heb ik de samenwerking met Gaele stopgezet. Misschien als TA er in slaagt om bij Gaele orde op zaken te krijgen dat er nieuwe poging ondernomen kan worden...

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/04/2019
, Gereageerd:

Bedankt voor het delen, we hebben je opmerkingen ook doorgestuurd naar onze contacten. We stellen je feedback zeer op prijs, dat kan alleen maar helpen om onze diensten in de toekomst te verbeteren.

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/04/2019

Update met positief nieuws. Ik heb na de mail van Mega voor wat betreft de omschakeling onmiddelijk een mail gestuurd om dit te annuleren. Zopas heeft Mega via een zeer beleefde mail de annulering bevestigd. Waarvoor hulde!
Echter , om dergelijke misverstanden uit te sluiten , raad ik gaele/TA ten stelligste aan om de procedure van omschakeling aan te passen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/04/2019
, Gereageerd:

Volledig akkoord. Ik heb ook tweemaal gereageerd dat de procedure zou moeten zijn zoals andere groepsaankopen en geen stilzwijgend akkoord bij niet-reageren mag inhouden. Het antwoord was dat ze concludeerden dat ik niet inging op het voorstel en dat deze procedure gebruikt werd omdat de klant niks zou moeten doen om over te stappen naar een andere leverancier.
Ook ik vind dit Testaankoop onwaardig !

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/04/2019
, Gereageerd:

 Jozef Cools We hadden hierboven ondertussen geantwoord, maar we willen jullie ook hier nog even bedanken om ons op de hoogte te houden van de bevestiging van Mega. Wij nemen jullie opmerkingen zeker mee als opbouwende kritiek om de dienstverlening in de toekomst nog verder te verbeteren. 
Luc Dejonckheere Had je die mail naar Mega gestuurd of naar Test-Aankoop? We nemen in ieder geval ook jouw opmerking mee. 

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/02/2020
, Gereageerd:

Sorry, ik heb dit antwoord gemist wegens de vele berichtenhierover. Ik heb die mail naar Gaelle gestuurd.

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/04/2019

En dan nog dit : Mega wordt door gaele/TA voorgesteld als beste keuze.
Ziehier een uitreksel uit een artikel van TA op 24 oktober 2018:

Onze koopwijzer toont je ook of deze vergoeding al dan niet pro rata wordt berekend volgens het aantal dagen dat je klant bleef. Zo rekenen sommige leveranciers (zoals Essent, Mega of Zeno) de volledige vaste vergoeding per begonnen contractjaar aan, zelfs wanneer je na enkele maanden verandert van leverancier.

Naar onze mening vormt dit een verdoken verbrekingsvergoeding, iets waar we al jaren tegen strijden. Veel klanten zullen hierdoor namelijk geneigd zijn om minder snel van leverancier te veranderen. Wij hebben onze bezwaren in het verleden al bekendgemaakt bij de FOD Economie en bij minister van Consumenten Kris Peeters, al bleef onze oproep tot op heden zonder gevolg.

Weet ook dat de Ombudsdienst voor Energie recent om dezelfde reden zes leveranciers voor het gerecht heeft gedaagd. Een initiatief dat we steunen, en we zullen deze zaak dan ook van nabij opvolgen en de reactie van de betrokken leveranciers goed analyseren. Indien nodig zijn we bereid om de zaak zelf verder in handen te nemen via een procedure ten gronde (aangezien de Ombudsdienst voor Energie enkel minnelijke schikkingen kan treffen).

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/04/2019

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/04/2019

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/04/2019

Gaele is duidelijk een farce. Ik heb al verscheidene malen deelgenomen aan groepsaankopen waarbij je zelf moet bevestigen of je al dan niet deelneemt. Gaele keert de zaken om en geeft je een bepaalde tijd om te reageren en als je niet reageert wordt de overstap effectief. Aangezien het aanbod van gaele niet voldeed heb ik hierdoor uit gewoonte hun volgende mails genegeerd met als gevolg heden een mail van Mega ter bevestiging van de overschakeling. Ik heb hun een mail gestuurd ter annulatie en ben eens benieuwd hoe dit verder verloopt. Ik heb altijd vertrouwen gehad in testaankoop maar deze manier van werken vind ik absoluut niet kunnen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/04/2019
, Gereageerd:

Bij de lancering van Gaele werd meegedeeld dat de consument altijd expliciet zou moeten melden dat hij niet wil meedoen. Dat stond inderdaad vermeld in de mailtjes metn een voorstel tot overstap. Wij begrijpen uit jullie feedback dat de communicatie nog een stuk beter en duidelijker kan en we zullen ook de nodige stappen nemen om die communicatie zo transparant mogelijk te maken. Normaal gezien is een mail sturen naar Mega inderdaad voldoende en hoef je in principe geen verdere stappen te ondernemen. Eens je een bevestiging krijgt van Mega is het sowieso in orde.

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/04/2019
, Gereageerd:

Idem hier, krijg vandaag een bevestiging van inschrijving bij MEGA, zonder dat ik een mail van Gaele heb gezien met een aanbod. Heb onmiddellijk mail naar MEGA en Gaele gestuurd dat ik hier niet mee akkoord ben. Test-aankoop begeeft zich op gevaarlijk terrein met dergelijke verkoopspraktijken.

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/04/2019

Zoals Katleen Huybrechts kreeg ook ik een aanbod van Gaele dat minder gunstig was dan een aanbod via de provincie. Spijtig voor Test-Aankoop en voor mij.

Meld je aan om toegang te krijgen.

01/04/2019
, Gereageerd:

Ik ben pas overgestapt naar MEGA en weet dat hun tarief alles behalve voordelig is. De negatieve reacties op de site bevestigen dat. Een consulente van JM-kantoor die me contacteerde raadde Luminus aan. Ik kreeg echter geen duidelijk contract of tarieven en annuleerde daarom die overstap. Twee weken geleden ontving ik bevestiging via groepsaankoop Oost-Vlaanderen waarmee ik goede ervaringen heb, betreffende mijn overstap naar . . . jawel MEGA !!! Ben benieuwd wat hun aanbod is.

Meld je aan om toegang te krijgen.

04/04/2019
, Gereageerd:

Wij volgen alvast mee, twijfel niet om je bevindingen hier te posten. 

Meld je aan om toegang te krijgen.

16/03/2019

Gaële vond ik ook een goed initiatief. en van Testaankoop: te vertrouwen dus, wat wil een mens nog meer ?
Ik ging dus in op het voorstel om 115 euro per jaar te besparen. Pas na toezegging blijkt dat de energieleverancier nu Mega zou zijn.

Om het even duidelijk te maken : concreet.
Mijn jaarlijks verbruik van de laatste 3 jaar liggen dicht bij elkaar:
elektriciteit: 1.262 kWh Dag en 1.497 kWh Nacht;
Gas: 12.908.91 kWh
feb 2017 tot feb 2018: totale factuur voor gas en electriciteit: 1.534.39 incl BTW.

Electriciteit:
- "energiekost": 235,92
- distributie- en transportkost: 353,50 excl btw
- Heffingen voor de overheid: 103,73 excl btw
- BTW voor de overheid: 21%
opmerking: het kost blijkbaar méér om de energie tot aan mijn huis te krijgen dan ik werkelijk verbruikt heb.

Gas:
- "energiekost": 356,36
- distributiekost: 216,74
- heffingen voor de overheid: 20,30
- BTW voor de overheid : 21%

Volgens het voorstel van Gaële zou ik 115 € besparen. Dan zou ik dus met mijn verbruik op 1.419,39 € moeten komen, zijnde (1.419,39/12=)118,28 € voorschot per maand.

Hun eerste voorschotfactuur mocht ik verwachten op 5/03/2019, d.i. 5 dagen na de verandering van leverancier per 1 maart 2019, of 5 dagen na het doorgeven van mijn meterstanden. Wat een supersnelle service !

Tot mijn verbazing bedraagt die voorschotfactuur: 128,79 €/maand, per jaar dus 1.545,48... en dus 11,09 euro DUURDER !

Waar is die belofte van 115 € BESPARING - waardoor ik toegezegd heb - gebleven ?!

Ach ja, je kon het voorstel van voorschot wijzigen, maar moest al gauw merken dat ik dat niet kon tot de beloofde 115 € besparing bereikt was: het was begrensd.
Ik kon dat tot 122,90 verminderen, m.a.w. een vermindering van bijna 6 €...
122,90 x 12 =1.474,80/jaar : dus 59,59 € goedkoper dan mijn vorige factuur...

Nogmaals, mis ik niet nog wat van de beloofde 115 € ?

Ik voel me bedrogen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/03/2019

Ik heb gisteren ook een voorstel van Gaele ontvangen en eventjes nagezien.
Inderdaad de tarieven van Mega op de website van Mega waren voordeliger dan de tarieven die Gaele aanbied. Mijn huidige tarieven zijn zelfs nog voordeliger (particulier - via Samenstrerker)
Blijkbaar moet je ook verwittigen als je NIET wil overstappen ipv als je wel wil ingaan op het bod. Vind ik totaal verkeerd.
Wou natuurlijk niet een overstap naar een duurder contract, dus heb een 'ticket' aangemaakt en gevraagd mijn inlog volledig te schrappen. Geen bericht terug met bevestiging. Heb ook mijn Eannr. weggehaald op mijn inlogpagina in de hoop dat zo de overstap niet kan doorgaan.

Eerder (okt 2018) had ik het aanbod van Samensterker voor professionelen ook naast mij neergelegd. Had vergeleken via VREG, zo bij MEGA terechtgekomen en gezien dat dit tarief toch nog lager lag dan de aanbieding.
Op dat moment waren de prijzen/kwh zeer hoog. Samensterker heeft toen ook bevestigd dat dit een invloed had op het aanbod dat zij ontvangen hadden van de leverancier. Een maand later waren de prijzen weer wat gezakt.

Voor vergelijking kijk ik naar €c/kwh (d/n/exl.n, hangt van je meter af), naar de €c/kwh groen en de vaste vergoeding. Uiteindelijk zijn dit de prijzen die verschillen van leverancier tot leverancier, de rest is vastgelegd en is hetzelfde bij elke leverancier in je regio.

Het is belangrijk dat je zelf toch nog es naziet.