Nieuws

Vind een energiecontract op jouw maat op ons nieuwe energieplatform

20 oktober 2020
energieplatform energieleverancier gas elektriciteit

Dat de energiefactuur een zware hap uit het gezinsbudget neemt, is zonneklaar. De elektriciteitsfactuur zit dan ook boordevol heffingen en toeslagen, waar je geen vat op hebt. Je kunt jouw factuur wel nog drukken door te kiezen voor een contract voor gas en/of elektriciteit dat jou als gegoten zit. Het nieuwe energieplatform van Test Aankoop helpt je daarbij.

Energie is zonder twijfel een van de domeinen waar we bij Test Aankoop het meest vragen over krijgen. Alles evolueert dan ook razendsnel. En dat geldt zeker voor de energietarieven, waar we constant de vinger aan de pols houden.

Bij de duurste in Europa

De Belgische elektriciteitsfactuur behoort sinds een aantal jaren tot de hoogste van Europa. Alleen Deense en Duitse consumenten betalen nog meer. Op jaarbasis betaalde een gemiddeld Belgisch gezin in de tweede helft van 2019 zo’n € 950; dat is € 245 méér dan het Europese gemiddelde.

Tussen 2007 en 2019 is de elektriciteitsfactuur in totaal met 66 % gestegen. Daarvan komt, afhankelijk van het Gewest, amper 13 tot 24 % van de stijging van de kosten voor de energiecomponent. Het is vooral de explosieve stijging van andere kosten die de factuur deden oplopen. Het gaat om een ruim arsenaal aan heffingen en openbaredienstverplichtingen die aan de eindverbruiker worden doorgerekend. Het lijkt er ook op dat gezinnen mee opdraaien voor de kortingen en vrijstellingen die grootverbruikers krijgen. Daarom pleiten wij voor een meer betaalbare, transparante en rechtvaardige elektriciteitsfactuur. Je kunt ons helpen door jouw mening te geven in onze korte peiling.

Naar onze peiling

Verminder jouw factuur samen met ons

De eigenlijke energie maakt vandaag slechts een vierde van de totale stroomfactuur uit. Maar ook al gaat het om een beperkt deel, toch heb je er baat bij om dat te zien inkrimpen.

Test Aankoop wil jou daarbij helpen. Je hoeft enkel kort te antwoorden op een reeks vragen van onze digitale assistent om jouw energieprofiel te schetsen. Vervolgens krijg je een gepersonaliseerd podium voorgeschoteld met de voor jou goedkoopste energieleveranciers, zowel voor elektriciteit als voor aardgas.

Ben je overtuigd van hun tarief? Dan heb je de mogelijkheid om met één muisklik naar jouw nieuwe energieleverancier te switchen. Je hoeft zelf je oude leverancier niet te verwittigen; jouw nieuwe leverancier zorgt voor alles.

Dat je geen schrik hoeft te hebben om over te schakelen, blijkt uit onze nieuwste tevredenheidsenquête over energieleveranciers bij ruim 24 000 respondenten. Het gemak van overstappen van energieleverancier krijgt er een mooi waarderingscijfer van meer dan 8 op 10!

Naar onze tevredenheidsenquête

Nieuw energieplatform

Dit gepersonaliseerd advies is de eerste actie van Test Aankoop op een gloednieuw energieplatform.

Later zullen andere acties volgen, onder meer op het vlak van verwarming, om jou op allerlei manieren te helpen om jouw verbruik en jouw energiefactuur verder te doen krimpen.

Naar ons energieplatform