Nieuws

Elektriciteitsprijzen in België met 10 % toegenomen in één jaar! 

07 december 2017

En dat terwijl de prijs in diezelfde periode in Europa wél grotendeels stabiel is gebleven. Ieder van ons kan echter actie ondernemen om zijn factuur te verlagen. Hoe? Door ons manifest voor betaalbare energie te ondertekenen en door je in te schrijven voor onze groepsaankoop.

Tussen midden 2016 en midden 2017 zijn de elektriciteitskosten voor Belgische gezinnen maar liefst met 10 % toegenomen. En dat terwijl het gemiddelde over heel Europa in diezelfde periode met 0,5 % is gedaald. Bedrijven blijven wel rond dat Europese gemiddelde en betalen nog nagenoeg hetzelfde.

40% duurder dan het Europese gemiddelde 

Resultaat : na Denemarken en Duitsland palmt België de weinig benijdenswaardige derde plaats in op het podium van Europese landen waar je het meest betaalt voor je elektriciteit.

In België liep de factuur, belastingen inbegrepen, op tot € 28 voor 100 kWh in het eerste semester van 2017, het Europese gemiddelde ligt hiervoor op € 20,4.
Aan de basis liggen nog steeds de hoge netkosten, de diverse heffingen en de 21% btw. De energie op zich is slechts 30 %  van je elektriciteitsfactuur.

Actie ondernemen

Meer dan ooit heb je er als consument dus baat bij om zelf actie te ondernemen om je factuur te verlagen. We geven je twee mogelijkheden om dat te doen.

Spreek de overheid aan

Onderteken ons Manifest voor betaalbare energie. Dat document vraagt namelijk aan de overheid om de tarieven in België op gelijke voet te houden met de rest van Europa (wat nu helemaal niet het geval is), om de btw op elektriciteit van 21 % terug te brengen naar 6 % …

Verander van leverancier

De energieprijzen (zowel de prijs per kWh als de vaste kosten of abonnementskosten) lopen sterk uiteen van leverancier tot leverancier. Door te veranderen kan je tot € 250 besparen op jaarbasis. 

Schrijf je dus in voor onze Groepsaankoop gas en elektriciteit. We hebben dit jaar nog onderhandeld met de verschillende leveranciers opdat ze ons hun beste tarieven voorstelden. Op basis van jouw profiel, stellen we je de drie voordeligste opties voor.

 

Neem deel aan onze groepsaankoop