Nieuws

Dalende energieprijzen, tijd om van contract en/of leverancier te veranderen!

02 maart 2016
dalende energieprijzen

De rekening is snel gemaakt: in vergelijking met de prijzen uit oktober-november 2015 zijn de tarieven voor elektriciteit en gas met respectievelijk 10 en 13% gedaald! Het risico dat de prijzen de komende maanden weer stijgen is echter niet uitgesloten. Het ideale moment dus om van contract te veranderen en voor een semi-vast tarief te opteren.

Kies daarom voor de tariefformule die u de beste besparing oplevert!

Semi-vaste contracten

Wanneer de prijzen laag zijn is het altijd interessant om over te stappen op een semi-vast contract. Met zo'n tariefplan bent u er zeker van tijdens de volledige duur van het contract diezelfde elektriciteit- en gasprijs te behouden, ook al zouden de prijzen achteraf weer fors de hoogte ingaan. Een semi-vast contract betekent dat de energieprijzen vast blijven maar dat de distributie- en transportkosten, en de btw wel nog kunnen stijgen, na goedkeuring door de regulator (CREG) en de regeringen.

Veranderen: mooie besparingen in het vooruitzicht

Naast een semi-vast tarief kan ook het veranderen van leverancier de jaarlijkse factuur doen dalen. Uit recent onderzoek van de CREG blijkt hoe huiverig we nog altijd zijn om van leverancier te veranderen.  Het resultaat: 63 % van de klanten concentreert zich op de 10 duurste contracten op de markt, alle leveranciers samen genomen, tegenover slechts 3% voor de 10 goedkoopste contracten. We betalen dus al veel te lang veel te veel.

En ook al bedraagt de energiekost slechts een derde van de totale factuur, toch is het besparingspotentieel (verschil tussen het duurste en goedkoopste contract op de markt) niet te onderschatten.  Voor een gemiddeld verbruik van 3500 kWh kan het verschil in Wallonië en Vlaanderen tot € 125 bedragen, in Brussel tot € 150. En voor een intensief verbruik (3600 kWh overdag; 3900 kWh 's nachts en 12500 kWh exclusief nacht) kan de besparing in Wallonië en Vlaanderen tot € 550 en in Brussel tot € 700 opleveren!

Voor gas zijn in Wallonië en Vlaanderen besparingen tot € 310 en in Brussel tot € 275 realistisch.  

Verander en geniet van een korting

Niet alleen is veranderen makkelijk, het is bovendien gratis. De opzegtermijn bedraagt een maand. Uw nieuwe leverancier zorgt voor alles, zelf voor de opzegging van uw oude contract. En vergeet ook niet dat u - naast onze groepsaankopen - als abonnee van Test-Aankoop kortingen kunt krijgen bij Eneco, Lampiris, Octa+ en Poweo.