Nieuws

Belpower is vergunning kwijt, wat betekent dit voor jou als klant?

15 mei 2018

15 mei 2018
Energieleverancier Belpower is zijn leveringsvergunning kwijtgespeeld. De Vlaamse energieregulator VREG heeft deze ingetrokken omwille van aanhoudende problemen bij de facturatie aan zijn klanten. Wat zijn de gevolgen als je klant bent bij Belpower?

De Vlaamse Regulator voor Energie en Gas (VREG) heeft beslist dat energieleverancier Belpower niet langer voldoet aan de voorwaarden om elektriciteit te leveren op het Vlaamse distributienetwerk, en heeft daarom zijn leveringsvergunning ingetrokken. Het is de eerste keer sinds de liberalisering van de energiemarkt dat een leverancier zijn vergunning verliest.

Aanhoudende problemen met facturen

Belpower heeft al een tijdje problemen, getuige daarvan de stroom aan klachten die al sinds enkele maanden op onze diensten binnenloopt. Klanten wachten tevergeefs op hun eindafrekening, en Belpower blijkt ook problemen te ondervinden om gewone facturen correct op te stellen. Aanvankelijk was een oplossing beloofd tegen eind maart, maar dit bleek onhaalbaar. Intussen is de situatie nog steeds niet verbeterd en heeft de VREG beslist om in te grijpen. 

Je bent klant bij Belpower. Wat nu?

Als je klant bent bij Belpower, is er geen reden tot paniek. Je zult niet zonder elektriciteit vallen, ook niet als je elektrisch verwarmt. Belpower kan verder blijven leveren omdat het nog wel een leveringsvergunning heeft in Wallonië en in Brussel. Op Europees vlak is bepaald dat dit volstaat om ook in andere regio's te mogen leveren. Je kunt ook nog steeds nieuwe klant worden bij Belpower, mocht je dit willen.

Desalniettemin laten de aanhoudende financiële problemen niet veel goeds verhopen en raden we dus af om deze leverancier te kiezen. Denk je eraan om een nieuwe energieleverancier te kiezen, dan kan dit eenvoudig met behulp van onze koopwijzer gas en elektriciteit

Naar de koopwijzer gas en elektriciteit

 


Afdrukken Versturen via e-mail