Nieuws

Automatisch en zonder rompslomp veranderen van energieleverancier met Gaele

17 mei 2018

In enkele simpele muisklikken voor altijd verlost zijn van de opvolging van je energiecontracten? Vanaf nu kan dat dankzij ons nieuwe onlineplatform Gaele. Het volstaat om in te schrijven, en wij regelen automatisch de overstap naar een voordeliger tariefplan. Een gemiddeld gezin kan zo’n € 250 per jaar besparen.

Als consument kun je al meer dan tien jaar vrij kiezen bij welke energieleverancier je klant wordt. Toch is vandaag een derde van alle consumenten nog nooit van energieleverancier veranderd. En 1 op de 5 gezinnen bekijkt zijn energiefactuur niet of nauwelijks en betaalt dus "blind".

20 energieleveranciers om uit te kiezen

Als consumentenorganisatie willen wij iedereen bewust maken en helpen om over te schakelen naar een goedkopere energieleverancier.

Vandaag zijn er echter zo’n 20 spelers actief op de residentiële energiemarkt. Die hebben allemaal een hele waaier aan tariefplannen. Daar zit voor haast elk gezin wel een aantrekkelijk optie tussen, maar het is niet altijd gemakkelijk om de beste leverancier te vinden.

Een grote groep mensen ziet er ook tegen op van leverancier te veranderen. Voornamelijk omdat de administratie errond te omslachtig, de tariefplannen te ondoorzichtig en de markt te complex is. Dus kiezen ze voor de zekerheid van de leverancier die ze al jaar en dag kennen.

Zowel de elektriciteits- als de gasmarkt is in ons land grotendeels in handen van een beperkt aantal bedrijven. Dat bewijst mee de gebrekkige marktwerking vandaag.

Gaele ontzorgt en garandeert marktconforme prijzen

Om die reden ontwikkelden we Gaele, wat staat voor "GAs en ELEktriciteit". We bouwden dit digitale platform samen met de onafhankelijke energie-expert ENBRO (van ENergy BROker). Het is een Belgisch bedrijf dat vandaag al meer dan 46 000 bedrijven begeleidt.

Dankzij Gaele wordt het mogelijk om automatisch over te schakelen naar een leverancier met een voordeliger tarief. Het is gemakkelijk, transparant en vooral: er komt geen administratieve papierwinkel bij kijken. Het is dus een platform dat niet alleen permanent ontzorgt, maar ook steeds marktconforme prijzen garandeert.

Bovendien kost het niets. Het platform wordt gefinancierd met de vergoeding die de energieleverancier iedere maand opnieuw betaalt per EAN-nummer dat beheerd wordt via Gaele. De vergoeding van iedere leverancier is dezelfde, en daardoor is Gaele volledig onafhankelijk.

Hoe werkt het?

Zodra je je hebt ingeschreven op Gaele, gaan wij op zoek naar de beste leverancier voor jou. Wanneer we die hebben gevonden, word je daarover ingelicht. Als je niets onderneemt, zal Gaele automatisch de overstap voor je maken en alle administratie regelen.

Weet dit: voor het gemiddelde gezin in België levert overschakelen een jaarlijkse besparing van € 250 op. Zeker de moeite dus!

Meer weten over Gaele