Dossier

Verwarmen met houtpellets

27 december 2021
Twee handen vol met houtpellets

Welke houtpellets zijn het beste voor je kachel? Zijn pellets milieuvriendelijk en CO2-neutraal? En zijn pellets goedkoper dan gas? In dit dossier vind je het antwoord en tonen we je de resultaten van meer dan veertig pelletmerken die we hebben onderzocht.

Voordelen van pelletkachels

Houtpellets behoren tot de goedkoopste brandstoffen, geven de beloofde warmte én zijn beter voor het milieu dan houtblokken... Heel wat voordelen dus!

In dit dossier leggen wij je uit waarmee je rekening moet houden als je pellets wilt kopen:

 

Stabiele prijzen houtpellets

Historisch gezien ligt de prijs van pellets vaak in de buurt van stookolie en aardgas. Althans, als je rekening houdt met de gemiddelde prijzen over een lange periode. Wij hebben namelijk vastgesteld dat de prijs van pellets over een periode van 15 jaar een relatief geringe en constante stijging heeft gekend. De prijs van pellets wijkt hooguit 15 % naar boven of naar onderen af ten opzichte van de gemiddelde prijs. Stookolie en aardgas kennen daarentegen enorme schommelingen. Daardoor vallen pellets op sommige momenten veel goedkoper uit. 

De potentiële besparing zit hem ook voornamelijk in het feit dat je de centrale verwarming kunt uitschakelen en je dan enkel de ruimte verwarmt die je wenst te verwarmen.

 

Pellets bestellen via Test Aankoop

Je kunt pellets bestellen via ons energieplatform. Je vindt hier de beste prijzen voor jouw regio.

Ga naar ons energieplatform