Dossier

Veelgestelde vragen actie ledlampen

26 augustus 2016
FAQ groepsaankoop ledlampen

26 augustus 2016

In samenwerking met haar partner Zuiderlicht organiseert Test Aankoop een actie voor de aankoop van ledlampen. Zo kan je tegen uiterst voordelige prijzen minder energie verbruiken. Wij beantwoorden hier de meest gestelde vragen.

Vragen over de ledlampen

1. Zijn ledlampen echt zoveel zuiniger?

Ja! Ledlampen staan vandaag helemaal op punt: ze zijn steviger en werken sneller dan een halogeenlamp. Bovendien verbruiken ze een stuk minder dan een gewone gloeilamp of een klassieke spaarlamp en zelfs tot 8 keer minder dan een halogeenlamp. Ledlampen gaan ook langer mee: tot 30 000 branduren of meer.

Laten we even rekenen: je hebt momenteel een halogeen- of gloeilamp van 60W in jouw woonkamer. Per jaar brandt die 1000 u. Vervang je deze lamp door een ledlamp van 9W dan bespaar je € 9 per jaar voor 1 lamp!

2. Hoe kies ik de ledlampen?

Er zijn 3 vragen die je moet beantwoorden om de juiste ledlamp te kunnen selecteren:

 1. Welke fitting hebben jouw armaturen?
  Het is belangrijk om te weten welk type fitting jouw huidige lampen hebben. Wij bieden 4 standaardfittings aan: E27, E14, GU5.3 en GU10. E27 en E14 zijn schroeffittingen van respectievelijk 27mm en 14mm dik. Beiden zijn geschikt voor 230V. GU5.3 is een zogenaamde steekfitting, dit voor lampen van 12V en 230V. Ze bestaan uit twee pinnetjes die in de fitting worden gedrukt. Ten slotte is er nog de GU10 fitting, geschikt voor 230V, die bestaat uit twee dikkere pinnen.

 2. Hoeveel lumen hebben jouw huidige lampen? Wil je evenveel/meer/minder licht?
  Lumen is de eenheid voor lichtstroom. Het geeft dus weer hoeveel licht een lamp produceert. Het is een betere vergelijkingsbasis voor de hoeveelheid licht dan het aantal Watt. Wattage zegt immers alleen iets over het verbruik van de lamp. Ledlampen produceren immers veel meer licht per Watt dan gloei- of halogeenlampen: een halogeenlamp produceert 14lm/W, een gloeilamp 10 lm/W en een ledlamp: +- 100lm/W).

  Voor spots (GU5.3 en GU10-fittings) geldt 100lm als een redelijk zwak licht, terwijl 300lm al redelijk sterk licht geeft. Bij lampen met E14 en E27-fitting geldt 300lm als zwak licht. Een ledlamp van 900lm produceert erg veel licht.

 3. Welke kleur wil je?
  Lampen hebben ook een kleurtemperatuur (uitgedrukt in Kelvin). Dit geeft weer in hoeverre een lamp geel, wit of blauw licht produceert. Wij bieden 3 verschillende kleuren aan in onze groepsaankoop:
  3000K: warm, geel licht, ideaal voor in de woonkamer
  4000K: neutraal licht, goed voor in de keuken, badkamer, bureau
  6000K: koud, blauw licht, vooral geschikt voor zakelijke omgevingen/winkels
3. Welke garantie wordt er aangeboden op de ledlampen?

Alle ledlampen die in het kader van de actie verkocht worden hebben een garantie van 5 jaar. Indien een lamp dus binnen die periode stuk gaat, zal je gratis een nieuwe lamp ontvangen. Voor alle vragen of problemen na je aankoop kan je bellen naar het servicenummer van onze partner Zuiderlicht op: 0800 62 969 (op werkdagen beschikbaar van 09.00-20.00u) of via mail: service@zuiderlicht.be.

4. Zijn ledlampen schadelijk voor de ogen?

In het rapport van het Franse Agentschap voor Gezondheid (ANSES) uit 2010 lezen we dat ledlampen dioden bevatten die een blauw licht uitstralen dat tot 1 000 keer sterker is dan de klassieke lichtbronnen. Dat uiterst sterke licht is mogelijk schadelijk voor de ogen, zeker voor wie beroepsmatig vaak aan ledverlichting blootstaat, alsook voor enkele risicogroepen, zoals kinderen en mensen met bepaalde oogaandoeningen.

De ledlampen die mogelijk schadelijk kunnen zijn, zijn dus die waarbij de dioden zichtbaar zijn: vooral spots. Om het zekere voor het onzekere te nemen, kies je dus beter geen ledlampen waarbij de dioden rechtstreeks zichtbaar zijn. 

Vragen over deze actie

1. Hoe werkt het?

Voor deze groepsaankoop werken wij samen met een externe partner Zuiderlicht. 

Hoe werkt het precies?

1) Bestelling 

Klik op een van de producten op deze pagina of ga rechtstreeks naar www.z-led.be en selecteer de lampen die je wilt kopen.

2) Betaling

Zuiderlicht aanvaardt verschillende betaalmethodes: Paypal, Bancontact, Visa, Maestro en Mastercard. De betaling is volledig veilig.

3) Levering 

De ledlampen worden ongeveer 4 werkdagen na bestelling bij jouw thuis (of op een ander adres naar keuze) geleverd via bpost.

4) Retour

Als je niet tevreden bent over jouw aankoop, kan je deze binnen de 14 dagen retourneren en krijg je je geld uiteraard gewoon terug. Voor alle vragen over jouw bestelling kan je terecht bij onze partner Zuiderlicht op het gratis telefoonnummer 0800 62 969 (op werkdagen beschikbaar van 09.00-20.00u) of via mail: service@zuiderlicht.be

2. Waarom ledlampen kopen met Test Aankoop?

Natuurlijk kan je tegenwoordig ledlampen kopen in vele winkels. Wij bieden echter meer dan andere verkooppunten:

  • 5 jaar garantie: onze partner biedt 5 jaar garantie aan op alle ledlampen.
  • Ledlampen van hoge kwaliteit met COB- en SMD-technologie. COB (Chips On Board) is een nieuwe technologie waarbij vele kleine LEDs dicht bij elkaar worden gemonteerd. Dit geeft vele voordelen: de LED-lampen nog energiezuiniger, gaan ze nog langer mee en geven een mooier, homogener licht. 
  • Thuislevering via bpost: alle lampen worden thuis of op het gekozen leveringsadres geleverd door bpost.
3. Kan ik niet beter elders goedkopere ledlampen kopen?

Niet noodzakelijk. Er bevinden zich inderdaad heel wat goedkope modellen op de markt. Het nadeel daarvan is dat de kwaliteit vaak te wensen over laat.  Let vooral op (1) het aantal branduren, (2) het aantal jaren garantie en (3) het materiaal waaruit ze vervaardigd zijn (vb. vaak hebben ze meer plastic in plaats van metalen onderdelen, met een kortere levensduur als resultaat). Op die vlakken doen de ledlampen in onze actie het steevast beter dan de concurrentie. Bovendien heb je binnen het kader van onze actie de keuze uit 3 verschillende lichtkleuren.

4. Hoe werd de vermelde besparing van € 450 berekend?

De berekening is eenvoudig:

Het gemiddelde bedrag dat je bespaart ten opzichte van gewone lampen met de door ons verkochte lampen is € 9 per jaar (gehanteerde verbruik: 1000 uren). Test Aankoop biedt 5 jaar garantie op de lampen. Je bent dus zeker dat je gedurende minstens 5 jaar zult besparen. Je kan uiteraard veel meer dan 10 lampen in jouw huis vervangen. Maar we nemen voor de zekerheid aan dat je maar 10 oude lampen vervangt door onze ledlampen.

Dat maakt: € 9 x 5 jaar x 10 lampen = € 450

5. Moet ik abonnee zijn van Test Aankoop?

Nee, iedereen kan deelnemen. Ons doel is om zoveel mogelijk consumenten te overtuigen van de voordelen van ledverlichting. Daarom willen we iedereen de kans bieden om deel te nemen aan deze actie. 

6. Word ik automatisch abonnee van Test Aankoop?
Nee, deze actie is toegankelijk voor abonnees en niet-abonnees. Je zal niet automatisch abonnee worden door deel te nemen aan deze actie.
7. Verdient Test Aankoop aan deze actie ?

Wij ontvangen per verkochte ledlamp 5% van onze externe partner. Deze vergoeding dient om al onze kosten te dekken. Wij investeren immers grote sommen in deze actie, met inbegrip van investeringen in technologie en software, reclame, adviezen bij experts in energie en recht evenals voor het administratief personeel en de mensen in het call center. We stippen aan dat Test Aankoop geen subsidies krijgt van de overheid of bijdragen van ondernemingen. Zo blijven we volledig onafhankelijk en kunnen we in het kader van deze actie zoveel mogelijk consumenten helpen om energie én geld te besparen.

8. Hoe worden mijn persoonlijke gegevens beschermd?

Wij zijn onderworpen aan de Europese wetgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens.

Vragen over jouw bestelling

1. Hoe kan ik betalen?

De webshop van Zuiderlicht biedt 4 verschillende betaalmethodes aan:

 • Via overschrijving: de lampen worden pas opgestuurd als de factuur betaald is.
 • Creditcard (Visa/Mastercard)
 • Bancontact
 • PayPal

Het is momenteel niet mogelijk om te betalen met ecocheques. Tot op heden zijn ecocheques nog niet online inwisselbaar.

2. Wanneer worden de ledlampen geleverd?

De ledlampen worden ongeveer 4 werkdagen na bestelling bij jouw thuis (of op een ander adres naar keuze) geleverd via bpost.

3. Kan ik mijn selectie nog wijzigen na bestelling?
Als je jouw bestelling wilt wijzigen of je het adres waarop het pakketje geleverd moet worden wilt aanpassen, neem dan direct contact op met onze partner via het gratis servicenummer 0800 62 969 (op werkdagen beschikbaar van 09.00-20.00u) of via mail: service@zuiderlicht.be. Zij zullen met jou bekijken wat er mogelijk is.
4. Kan ik mijn lampen retourneren?
Als je niet tevreden bent over je aankoop, kan je jouw bestelling binnen de 14 dagen retourneren. Je krijgt je geld gewoon terug.

Algemene vragen

1. Wat doe ik met mijn oude lampen ?

Je kan jouw oude lampen naar het containerpark brengen. Niets houdt je natuurlijk tegen om ze te bewaren, voor het geval dat.

2. Waar kan ik terecht met mijn vragen?

Alle vragen over de aankoop, afhandeling, levering en retour van de ledlampen stel je best rechtstreeks aan de mensen van onze partner Zuiderlicht. Je kan hen contacteren via het gratis telefoonnummer 0800 62 969 op werkdagen van 9u tot 20u of via mail op service@zuiderlicht.be.

Voor alle algemene vragen over energie, kan je steeds terecht op onze energielijn:

02 542 33 86 ma-vr 9-12.30 u. | 13-17 u. (vr tot 16 u.).


Afdrukken Versturen via e-mail