Nieuws

Werelddierendag: een hond doet je goed

Vandaag is Werelddierendag, en daarom willen onze vriend de hond in de bloemetjes zetten. Jouw trouwe viervoeter geeft je immers troost en affectie, maar de voordelen van zijn gezelschap gaan nog veel verder dan dat ...

04 oktober 2020

Ongeveer de helft van de personen die door Test Gezond werden ondervraagd, geeft toe dat hij dankzij zijn huisdier meer beweegt, en dan vooral wanneer het gaat om een hond (68 %). Dit is zonder twijfel de reden dat eigenaars van dieren doorgaans denken dat ze gezonder zijn dan mensen zonder huisdieren. Bovendien wordt het dier gezien als een bron van ontspanning (door 87 % van de eigenaars) en een betere levenskwaliteit (63 %).

Het is trouwens bewezen dat eigenaars van dieren op straat gemakkelijker contact leggen met andere mensen dan wandelaars zonder dieren aan de leiband. Zo toonde een straatonderzoek in Londen aan dat een persoon vaker voorbijgangers aansprak of door hen werd aangesproken wanneer hij zijn hond bij zich had dan wanneer hij alleen over straat wandelde.

Volgens een Zweedse studie vindt 83 % van de hondeneigenaars dat zijn dier meer kansen biedt om met andere mensen een gesprek aan te gaan. Dat aspect is vooral belangrijk voor oudere mensen, voor wie deze ontmoetingen soms het enige sociale contact zijn.

Betere levenskwaliteit

Andere studies brengen het bezit van een dier in verband met een verbetering van de levenskwaliteit en van het zelfbeeld van oude mensen. En dan hadden we het nog niet eens over het gezelschap dat het dier biedt, het meest aangehaalde criterium wanneer we baasjes vroegen waarom ze een dier in huis haalden.

Uit studies bleek daarnaast ook dat huisdieren een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van kinderen, en dan vooral op het vlak van affectie en zin voor verantwoordelijkheid.

De hinder en kleine en grote kwaaltjes waarvan de dieren soms de oorzaak zijn, worden dus ruimschoots gecompenseerd door het fysieke en mentale welzijn dat ze ons bieden.

Om meer te weten over hoe je je hond de juiste voeding biedt, kun je terecht bij onze koopwijzer hondenbrokken.

PRO PLAN OPTIBALANCE MEDIUM ADULT RICH IN CHICKEN
Bekijk testscore Exclusieve toegang
Referentieprijs
 18,70 per verpakking
EDGARD&COOPER FRESH FREE-RUN CHICKEN FOR ADULT DOGS
Bekijk testscore Exclusieve toegang
Referentieprijs
 17,88 per verpakking
HILL'S SCIENCE PLAN ADULT 1-6 MEDIUM 11 - 25 KG WITH CHICKEN
Bekijk testscore Exclusieve toegang
Referentieprijs
 19,60 per verpakking
User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

4 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/08/2021

De auteur van dit artikel had beter eerst een dierenarts gecontacteerd om zijn artikel te laten nalezen want er staan nogal wat fouten in...bvb: vaccinatie tegen hondsdolheid (rabies) is verplicht als dier buiten de Belgische grenzen gaat en minstens 3 weken op voorhand. (niet 1 maand zoals in artikel) en kattenaids is een andere ziekte dan kattenleukose terwijl het in dit artikel gelijkgesteld wordt. Kattenaids is FIV en er bestaat GEEN vaccin voor en leukose is FELV en daar bestaat WEL een vaccin voor.

Meld je aan om toegang te krijgen.

17/08/2021
, Gereageerd:

Dag Anica, ik heb dit even intern nagevraagd en inderdaad, je bent alvast zeer oplettend geweest. Je had gelijk en we hebben dus de desbetreffende informatie een update gegeven :).Mvg, ^An 

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/08/2021

Beetje jammer dat er niet verder wordt gekeken dan hond of kat terwijl er wel heel wat meer dieren ter gezelschap worden gehouden.

Meld je aan om toegang te krijgen.

03/08/2021

Ik zou niet meer zonder katten kunnen. Elke avond als ik me ga settel in de zetel komt ofwel de jongste me kopjes geven ofwel de oudste mijn schoot verwarmen. Af en toe voeren ze dan 's avonds een show op. Dan probeert de een de ander te snel af te zijn met tikkertje spelen.
Gezelschap top!