Nieuws

Reinigingsset van TOP Craft: niet zonder risico’s

13 juli 2016
Afvoerreinigingsset Belgaqua

Een afvoerreinigingsset die werd verkocht bij Aldi en ondertussen uit de rekken werd gehaald, is niet zo top. Belgaqua, de Belgische federatie voor de watersector, waarschuwt consumenten voor risico’s op verontreiniging van het drinkwater door het gebruik van deze afvoerreinigingsset.

Belgaqua waarschuwt de consumenten voor de afvoerreinigingsset van het merk TOP Craft die vanaf 6 juli in Aldi winkels werd verkocht (pagina 5 van de reclamefolder - productcode 27048733) en ondertussen uit de rekken werd gehaald.

Volgens de federatie, die de waterdistributiebedrijven vertegenwoordigt, kan deze reinigingsset ernstige risico’s op verontreiniging van het drinkwater veroorzaken zowel in het openbare distributienet als in de binneninstallaties.

Veiligheidsvoorschriften niet gevolgd

Het apparaat voldoet niet aan de verplichtingen voor de beveiliging tegen de terugsstroming van het water. Alle installaties die aangesloten zijn op het waterdistributienet moeten deze veiligheidsvoorschriften naleven.
Volgens Belgaqua wordt het risico dat het afvoerwater terugslaat naar de aanvoerbuizen enkel voorkomen door een volledige loskoppeling.

Deze loskoppeling ontbreekt echter in de set die Aldi verkocht. Dit product gebruiken volgens de bijgevoegde gebruiksaanwijzing is daarom streng verboden.

Gebruik het niet

Consumenten die dit apparaat reeds gekocht hebben, worden aangeraden om het absoluut niet te gebruiken, het terug te brengen naar de winkel en een terugbetaling te vragen.

Voor consumenten die meer informatie wensen, heeft Belgaqua een gratis telefoonnummer opengesteld  0800-14614.

TOP Craft afvoerreinigingsset Aldi folder