Nieuws

Nu aan de slag voor straks fun in je thuiszwembad

21 april 2021
opzetzwembad

Ben je van plan om binnenkort een opzetzwembad in de tuin op te zetten? Dat is niet in één-twee-drie gefikst. Het moet goed staan, je moet aan de veiligheid denken, je moet de technische installatie weer opstarten, en straks is er het dagelijkse onderhoud. Nuttige tips voor een zomer lang plonsplezier.

Niet iedereen droomt van een reisje naar het buitenland. Misschien blijf jij liever thuis en kijk je ernaaruit om straks het maximum uit je tuin te halen met een opzetzwembad. Je bent er mentaal al helemaal klaar voor. Je haalt het zwembad naar buiten dat je vorig jaar hebt gekocht of je pakt het spiksplinternieuwe exemplaar uit dat je net hebt aangeschaft. 

Een goede voorbereiding is alles

In beide gevallen kan het nuttig zijn om de tips te lezen die we hebben bijeengesprokkeld in ons dossier over opzetzwembaden. Het gaat zowel over hoe je het zwembad kunt onderhouden als over wat het je zal kosten aan water, elektriciteit en onderhoudsproducten volgens de grootte van je plonsbad en hoe je het water niet verloren hoeft te laten gaan.

NAAR ONS DOSSIER OVER OPZETZWEMBADEN

Als je graag wilt leren uit de ervaring van andere gebruikers om te weten waar je in de praktijk op moet letten of hoe je bepaalde aspecten waar je tot nog toe tegen opzag, nu anders aan te pakken, raden we je aan om het artikel daarover te lezen in ons magazine Test Aankoop.

Zin in een echt zwembad?

Als je overweegt om van een opzetzwembad over te stappen op een echt zwembad in je tuin, vergeet dan niet dat je daar niet altijd zomaar aan kunt beginnen. Soms zul je een vergunning nodig hebben. De voorwaarden verschillen volgens het gewest en zelfs de gemeente kan daar een rol in spelen. Voor meer details verwijzen we naar ons dossier over vergunningen voor zwembaden in de tuin.

NAAR ONS DOSSIER OVER VERGUNNINGEN VOOR ZWEMBADEN IN DE TUIN

Zit je met vragen?

Je kunt elke werkdag terecht bij de experts van onze Adviesdienst op het nummer 02 542 32 32, van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur (op vrijdag tot 16 uur).

BEL 02 542 32 32