Nieuws

Trimmer, graskantsnijder en maaier: te veel in 1

16 juni 2014
Trimmer, graskantsnijder en maaier: te veel in 1

Black & Decker ontwikkelde een polyvalent toestel voor het onderhoud van het gazon, en meer specifiek voor kleine tuinen en moeilijk bereikbare grasperkjes. Het maaien valt echter tegen.

Wilt u het gras maaien overlaten aan een toestel dat dit volledig op eigen houtje doet?

Wie weinig bergruimte heeft, is geneigd om zich een combitoestel aan te schaffen. Black & Decker pakt alvast uit met de Strimmer 3-in-1: trimmer, graskantsnijder en grasmaaier in 1 toestel.

In de eerste plaats een gazontrimmer

Dit toestel van Black & Decker wordt in de eerste plaats als een autonoom werkende trimmer verkocht. Een snel rondzwierende nylondraad moet het gras aftoppen. En dat lukt prima, ook bij lang en wild gras. Als u de trimmer zou gebruiken om de randen van uw gazon mee af te werken, is het wel zoals steeds minder evident om een gepaste hoogte aan te houden.

Door de maaikop te draaien kunt u de trimmer tot een graskantsnijder omvormen om overhangend gras langs de rand van een gazon te kortwieken. Dankzij een geleidewieltje kunt u het toestel in die modus mooi op de bodem voortrollen en zo makkelijker een rechte lijn volgen.

Grasmaaier met nylon draad

U kunt de trimmer in zijn geheel op een onderstel op wieltjes vastklikken en er zo een grasmaaier van maken. Het maaien gebeurt dan eveneens met behulp van de rondzwierende nylondraad van de trimmer, en niet met een klassiek ronddraaiend mes.

Het toestel heeft op deze manier een maaibreedte van hooguit 30 cm en is alleen geschikt voor een kleine tuin. Al bij al zijn de prestaties als grasmaaier mager, al slaagt het toestel er wel in om het gras tot heel kort langs een boord of obstakel af te rijden.

Voor alle duidelijkheid: er is geen grasopvang voorzien; het gras blijft op het gazon achter. Bij nat gras vormen zich daarbij al gauw klonters.

Te beperkt

Lang gras trimmen en overhangend gras op de gazonrand kortwieken, dat lukt prima met dit combitoestel. Maar uw hele gazon maaien met behulp van een nylondraad is een minder geslaagd idee. U koopt toch beter een goede klassieke elektrische maaier met grasopvang tegen bv. € 100 dan € 99 uit te geven voor het combitoestel van Black & Decker (of zelfs € 169 voor de versie op accu).