Nieuws

Skil Weedbuster: mos vergaat, onkruid niet

06 april 2017
Skill Weedbuster

Rechtstaand met een toestel over het onkruid rijden dat meteen wordt verwijderd. Het concept achter Skil Weedbuster slaat meteen aan. Het toestel zelf iets minder. Daarvoor staan er iets te veel praktische bezwaren tussen droom en werkelijkheid.

Het valt niet te ontkennen: voor wie graag niet veel tijd en moeite steekt in het onderhoud van zijn terras lijkt Skil Weedbuster de gedroomde uitkomst. U duwt het toestel als een minigrasmachine door de voegen van uw terrastegels en de harde borstel verwijdert onverbiddelijk al het mos, gras en onkruid. Dat is tenminste de theorie... 

Beperkt nut en moeilijk handelbaar

Werken met de Skil Weedbuster is weliswaar minder belastend voor uw rug en knieën omdat u rechtop kunt blijven staan in plaats van gehurkt en voorovergebogen te zitten.

Jammer genoeg is de borstel die het harde werk moet opknappen niet gemaakt van staaldraad, maar van een harde kunststof. Deze is echter te zacht om hardnekkig onkruid een kopje kleiner te maken, ongeacht hoe vaak u er overheen borstelt. Op die manier schiet de onkruidborstel voor een groot stuk aan zijn doel voorbij.

Bovendien is het toestel dat zichzelf voorttrekt via de roterende borstel aan één kant en een wiel aan de andere niet erg makkelijk te besturen. Het volstaat niet om de Weedbuster voort te duwen, u moet hem ook voortdurend bijsturen om ervoor te zorgen dat hij niet uit de voegen glijdt.

Goed tegen mos en verdroogd onkruid

In onze ogen is de Skil Weedbuster enkel aan te raden om mos of verdroogd onkruid te verwijderen uit de voegen van terrastegels. De onkruidborstel kan gewoon gras of onkruid tussen de terrastegels niet de baas en dwingt u bijgevolg helaas alsnog op de knieën.