Alert

Opgepast met boormachine Powerplus POWX028

15 december 2017
alert boormachine

Het toestel bleek tijdens onze tests niet veilig doordat er een te groot terugslageffect is wanneer het toestel tijdens het boren in de muur vast komt te zitten en blokkeert.

Tijdens onze jaarlijkse test van boormachines is gebleken dat er een probleem is met de veiligheid van een van de geteste boormachines met snoer, Powerplus POWX028. We raden dan ook sterk af om dit toestel te kopen.

Terugslageffect

Uit de tests is gebleken dat, wanneer het toestel tijdens het boren vast komt te zitten in de muur en blokkeert, er een erg sterk terugslageffect is van het toestel. Dit terugslageffect is er altijd, maar bij dit toestel van Powerplus is het zo sterk dat je het risico loopt om je arm sterk te ontwrichten of zelfs te breken. Het kan ook tot gevaarlijke situaties leiden als je bv. op een ladder staat.

Niet kopen

Wij raden alvast af om Powerplus POWX028 te kopen. Het toestel is momenteel nog te verkrijgen bij Hubo (€ 90) en bij bol.com (€ 85).

Uit onze test bleek dat er ook problemen zijn met een ander toestel van Powerplus: POWX0050LI. Het plastic omhulsel van de batterijlader is van slechte kwaliteit. Bij oververhitting (bv. door kortsluiting) zou het kunnen smelten en eventueel brand veroorzaken.

Inmiddels analyseren wij verder de testresultaten, van zowel boormachines met snoer als schroefboormachines met batterij. Het resultaat lees je in Test Aankoop magazine van februari 2018.

Welke boormachine heb je nodig?

Voor je een van onze Beste van de Tests kiest, moet je bepalen welke boormachine (schroefboormachine, klopboormachine, met of zonder snoer) je nodig hebt. Ons dossier "Welke boormachine voor jou?" maakt je wegwijs.

Naar ons dossier