Nieuws

Montagetape getest

22 februari 2016
montagetape

Slaagt dubbelzijde montagetape er in om ook te doen waarvoor het gemaakt is : alle mogelijke voorwerpen aan de muur laten hangen? Dat hebben we getest met 3 merkproducten op verschillende soorten muren. Dit is ons verdict met enkele tips en adviezen.

Inleiding

Dubbelzijde kleefband wordt ook " montagetape " genoemd en is in principe ontwikkeld om allerhande elementen aan de muur op te hangen :  rekken, kapstokken, legplanken voor gereedschap, enz., zowel binnen als buiten en ongeacht de wandbekleding. Echt?  Lukt dat wel altijd? Dat hebben we willen testen voor drie producten : Bison Montage Kit, Tesa Powerbond, Pattex Geen Spijkers en Schroeven.

U vindt onze gedetailleerde mening per product op de volgende pagina, maar hieronder alvast enkele tips voor een goed gebruik. 

Gebruikstips

  • Het oppervlak moet perfect schoon en droog zijn alvorens er de tape op te bevestigen.
  • Knip voorzichtig de tape in stukken. Onze test heeft uitgewezen dat een cuttermes daar beter voor is geschikt dan een schaar, want de lijm blijft steken tussen de messen van de schaar.
  • Leef de plaatsingsinstructies van de fabrikant na, en let onder meer op de wachttijd die nodig is alvorens er een last op te bevestigen. Deze termijn bedraagt meestal 24 uur.
  • Het is beter om het beschermlaagje pas net voor het ophangen van de tape te verwijderen zodat deze zijn kleefkracht niet zou verliezen of niet zou uitdrogen door het contact met de omgevingslucht.