Nieuws

Goede hondenbrokken voor een betaalbare prijs

Hondenbrokken vind je in alle smaken en prijscategorieën. Dat betekent echter niet dat ze allemaal even voedzaam en evenwichtig zijn, of de noodzakelijke voedingsstoffen bevatten.

28 september 2020

Je wilt je trouwe viervoeter graag hondenbrokken geven, maar tussen de ontelbare merken en gamma’s op de markt dreig je al snel overdonderd te raken. Logisch: attente baasjes staan er vandaag op hun trouwe metgezel de meest geschikte voeding te geven. Een evolutie die de fabrikanten maar al te goed doorhebben en waar ze op inspelen bij de ontwikkeling van hun producten. Kijk maar hoeveel plaats hondenvoeding inneemt in de supermarkten. Onze koopwijzer helpt je met je keuze.

PRO PLAN OPTIBALANCE MEDIUM ADULT RICH IN CHICKEN
Bekijk onze testresultaten Krijg exclusieve toegang
Referentieprijs
 6,23 per kilo
EDGARD&COOPER FRESH FREE-RUN CHICKEN FOR ADULT DOGS
Bekijk onze testresultaten Krijg exclusieve toegang
Referentieprijs
 7,15 per kilo
HILL'S SCIENCE PLAN ADULT 1-6 MEDIUM 11 - 25 KG WITH CHICKEN
Bekijk onze testresultaten Krijg exclusieve toegang
Referentieprijs
 7,84 per kilo

Bij onze recente analyse van hondenbrokken stelden we vast dat de prijzen van hondenvoeding sterk uiteenliepen. Het goedkoopste product koop je voor € 0,63/kg, terwijl je voor het duurste twaalf keer meer neertelt (€ 7,83/kg).

De meeste extreem goedkope voedingsmiddelen bevinden zich weliswaar onderaan de rangschikking, al zijn er producten die goede kwaliteit bieden voor een lagere prijs.

Als voorbeeld nemen we een dagelijkse portie van 250 g voor een hond van 10 kg: met onze beste Koop betaal je € 216 per jaar. Kies je de duurste Beste van de Test, dan ben je jaarlijks € 652 kwijt. Een verschil van € 436 dus, voldoende om even bij stil te staan. Vertrouw op onze online koopwijzer om de juiste keuze te maken.

Bestel ook gerust onze praktische gids over huisdieren (ref. 135, code NL 20092).

Bestel jouw gids

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

reacties

Wees de eerste om te reageren