Koopgids

Koopgids grasmaaier

23 februari 2021
grasmaaiers-n379042

Welk type het meest geschikt is, hangt voornamelijk af van uw gazon, maar ook van de tijd en de energie die u er wilt instoppen. En vanzelfsprekend van uw budget.

Soorten grasmaaiers

In onze aankoopgids krijgt u een overzicht om het model te kunnen kiezen dat het best beantwoordt aan uw behoefte.

Bekijk dus ook onze testresultaten voor een beoordeling van de nieuwste modellen en ontdek onze aanraders.

Welke soorten zijn er op de markt?

Elektrische grasmaaiers
Ze starten vlot, vergen weinig onderhoud, maken minder lawaai en zijn goedkoper dan benzinemodellen. Die laatste hebben dan weer het voordeel dat er geen kabel in de weg kan zitten en dat ze een grotere maaibreedte bieden.
Grasmaaiers op benzine
Bij de grasmaaiers op benzine is er bovendien een ruim aanbod aan zelftrekkende modellen. Al bij al zijn elektrische grasmaaiers meer geschikt voor kleine tuinen en minder voor tuinen met veel bomen, bloemperken en andere hindernissen. In grote tuinen is een benzinemodel dan weer onontbeerlijk
Modellen op batterij
Ze hebben dezelfde voordelen als de elektrische maaiers, maar slepen geen kabel achter zich aan. Daartegenover staat wel dat het maaibereik afhangt van de batterijautonomie en ze zijn duurder.
Handmaaiers
Ze zijn goedkoop, milieuvriendelijk, licht, geruisloos en wendbaar, maar voor de aandrijving moet u zelf zorgen.Ze zijn ideaal om kleine grasperken te maaien.
Robotmaaiers

Je kunt ook een robotmaaier inschakelen. Die kan je het leven heel wat gemakkelijker maken, als je tenminste de tijd neemt om het te maaien grasperk zorgvuldig af te bakenen en de machine correct te programmeren. Lees er meer over in ons dossier robotmaaiers.