Koopgids

Koopgids grasmaaier

20 februari 2017
grasmaaiers-n379042

20 februari 2017

Welk type het meest geschikt is, hangt voornamelijk af van uw gazon, maar ook van de tijd en de energie die u er wilt instoppen. En vanzelfsprekend van uw budget.

Soorten grasmaaiers

In onze aankoopgids krijgt u een overzicht om het model te kunnen kiezen dat het best beantwoordt aan uw behoefte.

Bekijk dus ook onze testresultaten voor een beoordeling van de nieuwste modellen en ontdek onze aanraders.

Welke soorten zijn er op de markt?

Elektrische grasmaaiers
Ze starten vlot, vergen weinig onderhoud, maken minder lawaai en zijn goedkoper dan benzinemodellen. Die laatste hebben dan weer het voordeel dat er geen kabel in de weg kan zitten en dat ze een grotere maaibreedte bieden.
Grasmaaiers op benzine
Bij de grasmaaiers op benzine is er bovendien een ruim aanbod aan zelftrekkende modellen. Al bij al zijn elektrische grasmaaiers meer geschikt voor kleine tuinen en minder voor tuinen met veel bomen, bloemperken en andere hindernissen. In grote tuinen is een benzinemodel dan weer onontbeerlijk
Modellen op batterij
Ze hebben dezelfde voordelen als de elektrische maaiers, maar slepen geen kabel achter zich aan. Daartegenover staat wel dat het maaibereik afhangt van de batterijautonomie en ze zijn duurder.
Handmaaiers
Ze zijn goedkoop, milieuvriendelijk, licht, geruisloos en wendbaar, maar voor de aandrijving moet u zelf zorgen.Ze zijn ideaal om kleine grasperken te maaien.
Robotmaaiers

U kunt het gras ook laten maaien door een robotmaaier. Daarbij kunt u kiezen tussen de automatische en de niet-automatische variant.

  • Bij de eerste bakent u de te maaien oppervlakte af met een elektrische kabel en kunt u een programma instellen, waarna de maaier zelf terugkeert naar het oplaadstation.
  • Een niet-automatische maaier kunt u niet instellen. Hij werkt totdat de batterij leeg is, waarna u hem zelf in het stopcontact moet steken
Om er meer over te weten, bekijk ons dossier en onze video over robotmaaiers.
Community

Woning & energie

Gerelateerde discussies