Koopgids

Koopgids boormachine

12 augustus 2019
snoerloze-schroefboormachines-n701703

Waar moet je op letten als je een boormachine koopt? Kies je voor een schroefboormachine, of toch een klopboormachine? Met welke functies zou je toestel het best zijn uitgerust?

Welke boormachine?

Elk type boormachine heeft zijn sterke en zwakke punten. Welk type je kiest, hangt af van wat je er voornamelijk mee gaat doen.

  • Moet je vaak boren, zowel door hout en metaal als door harde materialen als steen en beton? Dan koop je het best een klopboormachine. Dit type is minder geschikt om te schroeven, doordat het vaak maar één versnelling heeft, die aan een erg hoog toerental draait.
  • Ben je vooral aan het schroeven, of moet je werken op plekken waar geen stroom voorhanden is? Dan komt een snoerloze boormachine of schroefboormachine van pas. De nieuwe snoerloze modellen mét klopboorfunctie worden trouwens steeds krachtiger en scoren vaak ook goed voor de minder veeleisende boortaken.
  • Moet je heel veel boren in harde steen en beton? Opteer dan voor een boorhamer. Dankzij zijn krachtige hamermechanisme kan die je bij dit soort zware werkzaamheden veel labeur besparen. Sommige modellen kunnen bovendien beitelen, om bv. sleuven in de muur te maken voor elektrische leidingen. 

Maak je keuze

In onze koopwijzer boormachines vind je zowel schroefboormachines als klopboormachines. Op basis van de kenmerken en de testresultaten kun je er de beste keuze maken.

Naar de koopwijzer