Hoe wij testen

Bekijk onze praktische test van grastrimmers

03 maart 2021

Ontdek de praktische proeven die grastrimmers bij ons moeten afleggen op allerlei types van gazonboorden en verschillende soorten gras. We kijken niet alleen naar het resultaat, maar ook naar het gebruiksgemak.

Wij testen grastrimmers uitgebreid in verschillende situaties die in jouw tuin kunnen voorkomen: vlakke en verticale grasranden, gras naast een muur of wand enz. We maaien ook kleine oppervlakken met hoger opgeschoten gras en onkruid.

Drie testers voeren met elke grastrimmer dezelfde serie praktische proeven uit. We noteren voor elk onderdeel hoe lang ze erover doen en beoordelen de afwerking.

Bij de snoerloze modellen meten we hoelang de accu het uithoudt en hoelang het duurt om hem op te laden.

We evalueren het gebruiksgemak. De verstelbaarheid in de hoogte van de steel en de mogelijkheid om de kop te kunnen draaien spelen hier een cruciale rol.

Het draadtoevoersysteem is een essentieel onderdeel van de grastrimmer. We bekijken hoe dat werkt door 20 maal de draad te verlengen. We gaan ook na hoe vlot je het draadspoel kunt vervangen. Tijdens de proeven wordt eveneens genoteerd hoe vaak de draad afbreekt.

We meten het aantal decibels en de testers geven elk hun subjectieve beoordeling over het lawaai dat de grastrimmers produceren.

 

Toelichting bij onze testmethodologie

  • Alle toestellen die wij testen, kopen we anoniem aan in de handel. Onze marktanalisten selecteren de merken binnen het gamma dat we testen, rekening houdend met de behoeften en aankoopgewoonten van de consument. Wij zijn op geen enkele manier gebonden aan de fabrikanten, leveranciers of verdelers van de geteste toestellen. Vanzelfsprekend aanvaarden we geen gratis exemplaren.
  • Onze experts stellen een testprocedure op om de kwaliteit van de toestellen, te beoordelen en eventuele gebreken of gevaren aan het licht te brengen. We werken samen met andere onafhankelijke Europese consumentenorganisaties en met gerenommeerde testcentra over de hele wereld, die ook volledig onafhankelijk zijn van de fabrikanten.
  • Tot slot rangschikken we de geteste toestellen op basis van hun resultaten behaald op de verschillende tests. Voor de berekening van de rangschikking kennen we een bepaalde weging toe aan elk criterium: de prestaties, het stroomverbruik, het gebruiksgemak, de gebruikservaringen van een testpanel enz. Die weging bepaalt voor hoeveel procent elk onderdeel of testcriterium meetelt in de eindscore.