Dossier

Je auto wassen met de hogedrukreiniger

12 maart 2020

Je gebruikt je hogedrukreiniger het vaakst voor je terras of oprit, maar hij kan ook dienst doen als instrument voor je thuiscarwash. Begin met de standaardlans en werk af met de speciale autoborstel.

Je auto wassen met de hogedrukreiniger kan perfect, als je maar het juiste materiaal in huis hebt.

Spuit eerst het vuil weg met de spuitlans

Begin altijd met een standaardlans die op minimale druk is ingesteld. Daarmee richt je een fijne rechte en precieze waterstraal op je wagen, die volstaat om het ergste vuil te erwijderen. Gebruik zeker geen roterende lans, die is te agressief en kan de lak beschadigen. Voorbehouden om harde vloeren en stenen muren te reinigen dus.

Werk af met een autoborstel

We hebben de bestverkochte autoborstels getest en ze zijn relatief doeltreffend. Dit type borstel werkt meestal zonder hoge druk. Gebruik een speciaal autowasmiddel voor perfect schoon resultaat. Het nadeel van deze borstels: alleen de driehoekige borstels raken tot in alle hoekjes, zoals de handgrepen en de radiatorrooster. Voor de minder bereikbare plaatsen heb je een spons nodig.

De beste hogedrukreiniger voor jou

Ontdek welk toestel het meest geschikt is voor jou op onze koopwijzer. Daar kun je een keuze maken op basis van de criteria die voor jou het meest doorwegen: merk, prijs, gebruiksgemak, prestaties, waterverbruik en aanwezigheid van bepaalde accessoires zoals een terrasreiniger in het basispakket.

Kies je hogedrukreiniger