Dossier

Je auto wassen met de hogedrukreiniger

12 maart 2020

Je gebruikt je hogedrukreiniger het vaakst voor je terras of oprit, maar hij kan ook dienst doen als instrument voor je thuiscarwash. Begin met de standaardlans en werk af met de speciale autoborstel.

Je auto wassen met de hogedrukreiniger kan perfect, als je maar het juiste materiaal in huis hebt.

Spuit eerst het vuil weg met de spuitlans

Begin altijd met een standaardlans die op minimale druk is ingesteld. Daarmee richt je een fijne rechte en precieze waterstraal op je wagen, die volstaat om het ergste vuil te erwijderen. Gebruik zeker geen roterende lans, die is te agressief en kan de lak beschadigen. Voorbehouden om harde vloeren en stenen muren te reinigen dus.

Werk af met een autoborstel

We hebben de bestverkochte autoborstels getest en ze zijn relatief doeltreffend. Dit type borstel werkt meestal zonder hoge druk. Gebruik een speciaal autowasmiddel voor perfect schoon resultaat. Het nadeel van deze borstels: alleen de driehoekige borstels raken tot in alle hoekjes, zoals de handgrepen en de radiatorrooster. Voor de minder bereikbare plaatsen heb je een spons nodig.

De beste hogedrukreiniger voor jou

Ontdek welk toestel het meest geschikt is voor jou op onze koopwijzer. Daar kun je een keuze maken op basis van de criteria die voor jou het meest doorwegen: merk, prijs, gebruiksgemak, prestaties, waterverbruik en aanwezigheid van bepaalde accessoires zoals een terrasreiniger in het basispakket.

Kies je hogedrukreiniger

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

2 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

28/05/2020

Ik kies een grijze metallic lak. Die wordt niet zo érg zichtbaar vuil als een witte of donkere kleur. Ik kan genieten van een blinkend gewassen auto, maar om dat nu elke week of elke maand te doen ...
Hoewel wordt aangeraden de lak te onderhouden door vaak genoeg te wassen, heb ik met mijn twee vorige auto's geen nadelige gevolgen gemerkt. Integendeel, door minder te wassen zijn er minder kleine krasjes: na de laatste wasbeurt vlak voor de verkoop, kwam van onder de laag stof een ongeschonden lak tevoorschijn ( toch bij mijn b. en t. om geen merken te noemen)
Ondertussen doet een regenbui op tijd en stond veel goed. Deze zomer is dus een kwalijke zaak.
Praktisch gezien laat ik de wagen liefst eerst in een regenbui goed nat worden, het vuil spoelt weg, en dan met emmer en spons en autoshampoo verder afwerken, van boven naar beneden, drie vier keer per jaar. :-D

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/01/2021
, Gereageerd:

Zo doe ik het ook, sommige mensen zijn dan verbaasd als ik mijn auto was als het soms nog een beetje nadruppelt van een regenbui, maar het is VEEL gemakkelijker voor het vuil af te wassen.!!

Community

Doe je mee ?

test

Gerelateerde discussies