Abonneevoordeel

Bodemanalyse

17 september 2018
bodemanalyses

17 september 2018

Wil je graag weten welke planten het beste groeien in je tuin? Of maak je je zorgen over vervuiling door zware metalen? Als abonnee kun je een bodemanalyse laten uitvoeren tegen een voordelige prijs.

Laat je tuinbodem analyseren

Sommige planten doen het goed in de tuin, andere niet. De ene bodem is dan ook de andere niet. Om onaangename verrassingen te vermijden kun je een grondontleding laten uitvoeren. Als abonnee van Test Aankoop geniet je een interessante korting, dus profiteer er van!

  • € 63 (in plaats van € 76,84) voor het Tuindoosje van de Bodemkundige Dienst van België

Je voordelen

We hebben voor jou als abonnee een korting onderhandeld op de speciale Tuindoos van de Bodemkundige Dienst van België.

Een standaardanalyse kost je als abonnee slechts € 63 (in plaats van € 76,84).

  • Voor het bepalen van het type van je grond, de zuurtegraad, het gehalte aan humus en de aanwezigheid van diverse voedingselementen.
  • Geeft een indruk van de rijkheid van de bodem, en is belangrijk om een foutieve bemesting te vermijden.

Je kunt eveneens een bijkomende analyse vragen om te achterhalen of je grond zware metalen bevat. Deze analyse kost € 54,45.

Praktisch

Bestel de Tuindoos op de website van de Bodemkundige Dienst van België en vermeld de kortingscode TESTA438T.

Na ontvangst van de Tuindoos volg je de instructies om een staal te nemen van je grond, dat je gratis met het voorziene potje en een enveloppe kunt opsturen naar het labo (port betaald). Ongeveer twee weken later zul je het onderzoeksverslag ontvangen, dat eveneens een gedetailleerd bemestingsadvies bevat voor drie jaar.