Nieuws

Eco & Efficiënt, ons label voor detergenten die doeltreffend én milieuvriendelijk zijn

13 oktober 2021
ecolabel NL

Ons label Eco & Efficiënt helpt je kiezen voor producten die goed hun werk doen én bovendien ook ecologisch de beste scores behalen. 

Tijdens onze tests houden we al jaren rekening met de milieu-impact van de producten. In 2020 hebben we besloten dat aspect met een nieuw label nog beter te belichten in onze testresultaten.

Een nieuwe referentie voor wie milieubewust wil kopen

Test Aankoop voert al meer dan 60 jaar vergelijkende tests uit in alle onafhankelijkheid en objectiviteit. We kopen alle producten zelf aan en onderwerpen ze in een gerenommeerd lab aan een strenge testprocedure. De labels die we toekennen, zijn een handig en betrouwbaar hulpmiddel om een bewuste keuze te kunnen maken. Ze geven je in één oogopslag een idee van de kwaliteit van het product en sommige ook van de prijs-kwaliteitverhouding. Voor het nieuwe label Eco & Efficiënt is dat niet anders.

Hoe we het label toekennen

Eerst en vooral komen enkel producten met een eindscore van 60% of meer in aanmerking. Zo weet je dat de bekroonde producten ook effectief hun werk doen. De score voor de milieu-impact van detergenten is voor 75% gebaseerd op de samenstelling, voor 20% op de verpakking en voor 5 % op de aanwezigheid van een van de volgende ecolabels: Europees ecolabel, Scandinavisch milieulabel "Nordic swan" of Duits milieulabel "Blue Angel".

De samenstelling beoordelen we aan de hand van de ingrediëntenlijst die de fabrikanten ter beschikking stellen, conform de Europese wetgeving inzake detergenten. Daarnaast voeren we een chemische analyse uit op de producten om de ingrediëntenlijst te controleren en eventueel te vervolledigen. We checken of de verpakking voor minstens 85% gevuld is met product en kijken ook naar de hoeveelheid verpakkingsmateriaal per dosis. 

Waar vind je het label?

We plaatsen het nieuwe label bij de bekroonde producten in ons magazine en in onze koopwijzers wasmiddelen, vaatwasmiddelen, afwasmiddel en badkamerreinigers.