Koopgids

Zo kies je de beste badkamerreiniger

21 januari 2022
schoonmaakproducten voor de badkamer

Badkamerreinigers zijn nodig om je bad en wastafel schoon en glanzend te houden. Maar hoe kies je de meest doeltreffende?

Bij de aankoop van een badkamerreiniger wil je in de eerste plaats dat het product doeltreffend schoonmaakt. Door onze koopwijzer te raadplegen, kom je te weten welk reinigingsmiddel het meest geschikt is voor jouw badkamer.

Kies een efficiënt product

De doeltreffendheid van de reiniging staat voorop in onze beoordeling. We houden rekening met twee belangrijke criteria: we kijken hoe efficiënt de producten zijn in het verwijderen van vuil, zoals zeepresten, tandpasta, talg enz., en we gaan na of ze goed ontkalken. We onderzoeken ook of de producten een kalkwerend effect hebben. Dat is van belang om te vermijden dat je om de haverklap je badkamer onder handen moet nemen.

Grondig én ecologisch reinigen, het kan

De producten krijgen ook een beoordeling op hun milieu-impact. Daarvoor hebben we gekeken naar de verpakking, de samenstelling van het product en de aanwezigheid van een ecolabel (EU Ecolabel, Blue Angel of Nordic swan).

Producten die doeltreffend zijn én aan onze ecologische criteria voldoen, krijgen ons label "Eco & Efficiënt" toebedeeld.

Gedetailleerde scores per badkamerreiniger vind je in de koopwijzer in de rubriek "Testresultaten".

Naar de koopwijzer badkamerreinigers

Niet geschikt voor alle oppervlakken

Sommige oppervlakken mag je niet met een badkamerreiniger schoonmaken. Marmer bijvoorbeeld, want die is zoals vele natuurstenen gevoelig voor de zuurtegraad van dit type van schoonmaakproducten.
Badkamerreinigers kunnen koper en in sommige gevallen ook roestvrij staal aantasten als je niet grondig genoeg spoelt na het schoonmaken.

Bescherm jezelf

Badkamerreinigers zijn geen onschadelijke producten voor de gebruiker. De meeste hebben ten minste één veiligheidspictogram (bv. het uitroepteken in een ruit). Sommige sprays veroorzaken ernstig oogletsel, oogirritatie en soms huidirritatie. Het is daarom aanbevolen handschoenen te dragen bij het gebruik van deze producten.