Nieuws

De Testers testen afwasmiddelen

Belgen zijn bourgondiërs. We koken graag, maar .. dat brengt ook een berg afwas met zich mee. Onze Testers Chris, Marcel, Phyllis, Jonathan, Simon en Leticia zetten zich aan de afwas en testen een gewoon en een ecologisch afwasmiddel. Waar is dat (schuim)feestje?

01 februari 2022

Om een Tester te zijn, moet je de handen uit de mouwen durven steken. En vandaag mag je dat letterlijk nemen, want onze Testers zetten zich aan de afwas.

 

Chris en Simon worden immers geconfronteerd met een berg afwas. Kopjes, borden ... en als kers op de taart een schotel voor lasagne die al enkele dagen heeft staan "aankoeken". Welk middel krijgt alles in een handomdraai proper? Het standaard afwasmiddel van Chris of het ecologische product van Simon?

 

Leticia en Jonathan nemen het dan weer op tegen Phyllis en Marcel in een heuse schuimchallenge. Met welk afwasmiddel krijg je de meeste schuim? En hoe zien je handen er achteraf uit? 

 

Test in de praktijk, bovenop labotest

In onze koopwijzer vind je de resultaten terug van 14 afwasmiddelen. We hebben niet alleen getest hoe goed je de vaat ermee proper krijgt, maar op basis van de samenstelling gingen we ook na wat de impact ervan is op het milieu.

Damiano Kiss, onze expert voor huishoudproducten, legt het belang van de proeven van De Testers uit. “Met de mening van de Testers komen er meer subjectieve ervaringen bovenop onze tests in het labo. Bij afwasmiddel kunnen we bijvoorbeeld zien welk effect ze hebben op de huid en kunnen we achterhalen of er eventueel bestanddelen in zitten die irriterend kunnen zijn. Ook de vergelijking tussen de werking van een "gewoon" wasmiddel en een ecologisch middel is erg nuttig".

Naar de koopwijzer afwasmiddelen

De avonturen van de Testers

Deze maand gaan onze Testers aan de slag met afwasmiddelen. Vorig jaar testten ze aircotoestellen, elektrische fietsen, tv's, barbecues en wearables. Op hun eigen platform vind je alles over hun avonturen.

Naar het platform van de testers