organisatie

Wie zijn wij?

Ontdek onze missie, diensten en waarden. 

Testaankoop is een consumentenorganisatie met bijna 400 medewerkers in België. 

Onze missie

“De belangen van de consument behartigen,
oplossingen zoeken voor hun uitdagingen
en hen helpen om hun rechten te laten gelden.”

Wat doen we?

Testaankoop voert vergelijkende tests uit van producten en diensten teneinde gepersonaliseerde adviezen te geven aan onze leden. Wij werken eveneens continu aan de verdediging van alle consumenten via contacten met de overheid of via gerechtelijke acties.

 

Wat wij onze leden bieden:

 • Publicaties

Via zijn magazines informeert Testaankoop in totaal ruim 350 000 abonnees via vijf magazines, aangevuld door specifieke publicaties zoals de Belastinggids en de gids “Wegwijs in Wijn”:

 • Testaankoop magazine informeert de consument op een heldere manier over dagdagelijkse producten en diensten, om hen toe te staan in alle objectiviteit de juiste keuze te maken … voor een correcte prijs.

 • Testaankoop gezond waakt over je welzijn en gezondheid met advies en tips.

 • Budget & Recht licht jou in over de rendabelste beleggingen, de voordeligste verzekeringspolissen, jouw rechten in tal van situaties... .

 • Testaankoop connect legt je in heldere termen en stap voor stap uit hoe je meer kunt doen met je digitale toestellen en applicaties.

 • Testaankoop invest houdt je op de hoogte van al het financieel nieuws en biedt je achtergrondinformatie en tips om jouw investeringsstrategie aan te scherpen.

Daarnaast investeert Testaankoop uiteraard sterk in de ontwikkeling van zijn digitale platformen:

 • de website www.testaankoop.be met nieuws, dossiers, vergelijkende tools van allerlei producten en diensten

 • de online community www.MijnHernieuwbareEnergie.be ter promotie van de kennis en het gebruik van technologieën zoals zonnepanelen en warmtepompen

 • smartphone apps om onze magazines digitaal te lezen, informatie over je geneesmiddelen op te zoeken, je treinvertragingen bij te houden,…

 • Persoonlijk advies

We maken er bij Test Aankoop een punt van om dicht bij de consument te staan. Daarom geven we aan onze leden ook gepersonaliseerd advies rond hun aankopen, gezondheid, verzekeringen, energiebesparende maatregelen,…  Onze medewerkers staan daarvoor dagelijks telefonisch en via e-mail klaar.

 • Voordelen

Bij sommige leveranciers hebben wij extra gunstige voorwaarden voor onze leden bekomen. Daarnaast organiseren wij regelmatig groepsaankopen en speciale acties om consumenten te helpen bij het realiseren van besparingen.

 • Klacht indienen en juridisch advies

We helpen jou met het formuleren en versturen van je klachten naar bedrijven. Onze leden kunnen zich ook laten bijstaan door ons team van juristen om een oplossing te bekomen bij geschillen.

 • Verdedigen van de belangen van onze leden en alle consumenten

Continu werken aan de behartiging van alle consumenten via contacten met de overheid, zowel op regionaal, federaal als Europees niveau is een belangrijk deel van ons werk. Daarnaast zijn we ook vertegenwoordigd in overheidsorganen zoals de Raad voor Verbruik. In sommige gevallen nemen wij ook via gerechtelijke acties de verdediging van consumentenbelangen op ons. 

 

Onze waarden

 • Onafhankelijk

Voor we onze standpunten en adviezen de wereld insturen, wegen we op een onderbouwde manier diverse bronnen tegen elkaar af. We geven daarbij niet toe aan welke negatieve druk dan ook, van bedrijven, overheden of de maatschappij. In elke samenwerking zeggen we eerlijk waar het op staat, zijn we constructief, maar durven we ook kritisch naar onszelf en elkaar te kijken. Transparantie staat bij ons centraal: in wat we doen, waarom we het doen en hoe we het doen. Zo tonen we ons als een integer kompas voor iedereen waar we relaties mee aangaan.

 • Expertise

Als team streven we elke dag opnieuw naar uitmuntende kwaliteit in alles wat we doen. Via ons netwerk van consumenten, partners en eigen specialisten houden we vinger aan de pols van wat er in de wereld gebeurt. Vanuit dat begrip voor zowel persoonlijke ervaringen als wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we een 360° expertise. En bouwen we een geloofwaardigheid op waarmee we elke consument in zijn of haar leven optimaal kunnen ondersteunen.

 • Dichtbij

We engageren ons oprecht in het leven van consumenten en bouwen authentieke verbindingen uit die gebaseerd zijn op wederzijds vertrouwen. We gaan voor elkaar door het vuur. Op die manier ontstaan er relaties waarin we elkaar stuwen, sturen en inspireren. En zo wordt Test Aankoop een levend netwerk van betrokken medeeigenaars die samen de verantwoordelijkheid nemen om een duurzame economie vorm te geven.