Nieuws

Een witte Zuid-Afrikaan voor € 3,49

16 augustus 2022

Zuid-Afrika is onze eerste halte in onze jaarlijkse test van wijnen uit de Nieuwe Wereld. Wij hebben 25 witte wijnen getest, en vonden al een Beste Koop voor € 3,49. Al deze wijnen zullen eind dit jaar ook verschijnen in onze nieuwe gids Wegwijs in wijn 2023.

In Zuid-Afrika wordt al meer dan drie eeuwen wijn verbouwd. Door traditie te combineren met moderne wijnbouwtechnieken heeft Zuid-Afrika een mooie reputatie opgebouwd als de brug tussen de Oude en de Nieuwe Wereld.

Beste Koop voor bodemprijs

Na enkele jaren van intense droogte is de wijnproductie er sinds een drietal jaren opnieuw gestabiliseerd. Wij gingen op zoek naar de lekkerste Zuid-Afrikaanse witte wijnen om de zomer op te fleuren. Voor amper € 3,49 haal je een prima wijntje in huis.

Na een grondig marktonderzoek hebben wij 25 witte wijnen uit Zuid-Afrika getest, waaronder 1 biologisch exemplaar. De wijnen zijn voornamelijk afkomstig uit wijngebieden in de zuidwesthoek van het land, de zogenaamde Western Cape regio, nabij Kaapstad. Enkele bekende “wijndistricten” komen aan bod: Stellenbosch, Swartland en Robertson.

We kozen voor wijnen van de drie meest recente oogstjaren (2019 tot en met 2021), waaronder veel monocépages van chardonnay of chenin blanc. Alle flessen zijn te koop in de grote supermarktketens of bij wijnhandelaars, en kosten tussen € 3,49 en € 15.

66 Goede
kwaliteit
Beste
koop
Referentieprijs  3,49
51 Redelijke
kwaliteit
Referentieprijs  3,99
57 Redelijke
kwaliteit
Referentieprijs  4,49

Om de testresultaten te bekijken van de Koopwijzer wijn moet je je abonneren op Test Aankoop en bijkomend op onze gids Wegwijs in Wijn. Bel voor meer informatie naar onze abonnementendienst:

02 542 32 00

Geïnteresseerd in Zuid-Afrikaanse wijnen? Wij hebben voor de belangrijkste landen en regio’s een overzicht gemaakt van de geschiedenis, de wetgeving, de meest gebruikte druivenrassen en de invloed van het klimaat en de bodemsamenstelling. Neem zeker eens een kijkje in ons dossier.

Meer weten over wijnlanden en -regio's?