Nieuws

Australische wijn van € 2,50 scoort Beste Koop

09 juli 2021

Traditiegetrouw testen wij elk jaar wijnen uit de Nieuwe Wereld, ditmaal is het de beurt aan 26 witte wijnen uit Australië en Nieuw-Zeeland. Voor onze Beste Koop betaal je amper € 2,50, en een Beste van de Test haal je al voor minder dan € 10 in huis. De geteste witte wijnen zullen eind dit jaar ook verschijnen in onze nieuwe gids Wegwijs in wijn 2022. 

Australië en Nieuw-Zeeland hebben de laatste decennia een belangrijke plek veroverd in de wijnwereld. Weinig andere landen hebben hun oppervlakte aan wijngaarden en hun wijnexport de afgelopen jaren zo zien groeien als deze twee relatief jonge wijnlanden.

Op wereldschaal zijn ze misschien niet de belangrijkste producenten (eind 2020 stonden Australië en Nieuw-Zeeland qua wijnproductie respectievelijk op de 6e en 14e plaats wereldwijd), ze staan wél bekend om hun technische en innoverende wijnbouwexpertise. Bovendien maken ze uitstekende wijnen. 

Wil je meer informatie over deze twee wijnlanden? Wij hebben voor de belangrijkste landen en regio’s een overzicht gemaakt van de geschiedenis, de wetgeving, de meest gebruikte druivenrassen en de invloed van het klimaat en de bodemsamenstelling. Neem zeker eens een kijkje in ons dossier Wijnlanden en -regio's.

Naar het dossier

Om de testresultaten te bekijken van de Koopwijzer wijn moet je je abonneren op Test Aankoop en bijkomend op onze gids Wegwijs in Wijn. Bel voor meer informatie naar onze abonnementendienst:

02 542 32 00