Nieuws

Voor € 5,65 drink je de beste witte wijn uit Chili

19 augustus 2021

Deze keer onder onze wijnloep: 25 witte wijnen uit Argentinië en Chili. Voor onze Beste Koop betaal je amper € 2,99, en de Beste van de Test haal je al voor minder dan € 6 in huis. De geteste wijnen zullen eind dit jaar ook verschijnen in onze nieuwe gids Wegwijs in wijn 2022.

Voor veel wijnkenners en -liefhebbers zijn Argentinië en Chili de wijnlanden van de toekomst. Beide wijnlanden zijn kwalitatief sterk en ondertussen gevestigde waarden in het wereldje.

Het zijn niet alleen de twee grootste wijnproducenten van Zuid-Amerika, maar ook van de Nieuwe Wereld. Momenteel staan ze respectievelijk op de vijfde en de zevende plaats in de wereldranking. Beide landen beschikken over een uitstekend potentieel voor wijnbouw en zien hun export de laatste jaren almaar verder groeien.

Wil je meer informatie over deze twee wijnlanden? Wij hebben voor de belangrijkste landen en regio’s een overzicht gemaakt van de geschiedenis, de wetgeving, de meest gebruikte druivenrassen en de invloed van het klimaat en de bodemsamenstelling. Neem zeker eens een kijkje in ons dossier Wijnlanden en -regio’s.

Naar het dossier

Om de testresultaten te bekijken van de Koopwijzer wijn moet je je abonneren op Test Aankoop en bijkomend op onze gids Wegwijs in Wijn. Bel voor meer informatie naar onze abonnementendienst:

02 542 32 00