Nieuws

Een lekker vaatje wijn voor minder dan € 10

21 april 2022

Het zonnetje is opnieuw van de partij en dus verlangen we naar barbecues of picknicks. Misschien wel met een lekker wijntje erbij. Wij hebben alvast enkele populaire partybox wijnen of zogenaamde “bag-in-box” wijnen onder de loep genomen.

Bag-in-box (of BiB) wijnen zijn vaak vaste klant bij zomerse (tuin)feestjes, festivals, BBQ’s of picknicks. Wij hebben 25 vaatjes getest, zowel wit als rood en uit verschillende wijnlanden. Voor de rode Beste Koop betaal je nauwelijks € 7,99 voor 3 liter, voor de witte Beste Koop € 9,99. Goedkoper kun je de eerste BBQ van het jaar niet inzetten!

Door hun verpakking in plastic en karton (en met handig tapkraantje) laten partybox wijnen zich gemakkelijk meenemen op verplaatsing. Terwijl er tot een aantal jaren geleden nog op werd neergekeken, moeten zij met scores tot 80 op 100 tegenwoordig niet meer onderdoen voor hun equivalent uit fles.

Meer informatie over de voor- en nadelen, tips en bewaartermijnen van wijnen uit een vaatje? Neem dan zeker eens een kijkje in ons dossier.

Naar het dossier bag-in-box wijnen

 

60 Redelijke
kwaliteit
Referentieprijs  7,99
75 Topkwaliteit
Beste
koop
Referentieprijs  7,99
64 Redelijke
kwaliteit
Referentieprijs  8,99

Om de testresultaten te bekijken van de Koopwijzer wijn moet je je abonneren op Test Aankoop en bijkomend op onze gids Wegwijs in Wijn. Bel voor meer informatie naar onze abonnementendienst:

02 542 32 00