Nieuws

Wegwijs in Wijn bestaat 25 jaar: dat moest gevierd worden, samen met onze lezers!

13 oktober 2015
Wegwijs in wijn 25 jaar

Voor de 25e verjaardag van onze gids “Wegwijs in Wijn” boden we een aantal abonnees een kijkje achter de schermen. Ze kregen de kans om 30 wijnen uit de 25e editie van onze bestseller te beoordelen tijdens een professionele degustatie.

16 september 2015. Om half één ’s middags verwelkomen we de eerste abonnees in onze degustatiezaal. Het belooft een boeiende namiddag te worden, vol interessante ontmoetingen en verrassende ontdekkingen. Een terugblik in woord ... én beeld!

De smaak van de consument

Voor de gelegenheid hebben wij 30 wijnen van minder dan € 15 geselecteerd, 18 rode en 12 witte. Wat wij willen weten, is wat de consument ervan vindt. De wijnen zijn gegroepeerd per wijnstreek: Zuid-Afrika en Australië, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten, Centraal Europa en de Balkan, Frankrijk, Spanje, Portugal en natuurlijk Italië.

De 14 beste wijnen en de meeste Beste Kopen van onze test belanden stuk voor stuk in het glas. Met het glas in de ene en het beoordelingsformulier in de andere hand gaan de genodigden te werk als echte vinologen. Ze kijken, ruiken en proeven, ze wikken, wegen en noteren. 

Aan elke tafel leggen wij ons oor te luisteren. Geen enkele wijn scoort slecht bij het publiek, maar er zijn duidelijk enkele favorieten. Hoewel de Franse wijnen een zekere voorkeur genieten, zijn de Portugese en Balkanwijnen voor heel wat deelnemers een mooie ontdekking.

Het evenement valt dan ook in de smaak, zowel bij ons als bij de consument. Voor de genodigden blijkt het een verrijkende ervaring die gepaard gaat met bijzondere wijnen, verrassende ontdekkingen en fijne ontmoetingen. Kortom, het is zeker voor herhaling vatbaar volgend jaar.

350 wereldwijnen

Kies intussen geen wijn meer vanwege het mooie etiket, maar zoek uw gading in onze gids “Wegwijs in Wijn”. Daarin vindt u de resultaten van de labanalyses en de smaakproef van maar liefst 350 wereldwijnen onder € 15.

De gids bevat 448 bladzijden vol interessante weetjes, wijnbeoordelingen, tips en een koopwijzer in zakformaat om overal mee naartoe te nemen. Bovendien krijgt u er 8 kortingsbonnen bij met een totale waarde van € 24. “Wegwijs in wijn” kost € 23,40 (€ 29,03 voor niet-abonnees) en is te bestellen op het nummer 02 542 32 00.

Interesse in toekomstige degustaties?

Wilt u graag op de hoogte blijven over toekomstige wijndegustaties? Bevestig hieronder dan uw belangstelling!