Nieuws

Onze Beste Koop rosé vanaf € 3,49

04 juli 2022

Roséwijnen blijven een geliefd en zeer betaalbaar aperitief voor de warme zomermaanden. Voor enkele euro’s haal je al een prima fles in huis. Wij kochten 24 soorten in verschillende supermarkten en vonden een Beste Koop voor minder dan € 4.

Zoals elk voorjaar gingen wij opnieuw op zoek naar de betere roséwijnen in de winkelrekken. Na een tijdje te hebben geworsteld met een slechte reputatie is rosé helemaal terug van weggeweest. Roséwijn wordt gemaakt in meerdere wijnlanden en van verschillende druivenrassen. Er is dus een grote diversiteit, waarbij roséwijnen onderling verschillen in smaak, kleur en herkomst.

Wil je meer informatie over het productieproces, de voornaamste productiegebieden en de meest gebruikte druivenrassen van roséwijnen, alsook enkele tips voor het kiezen van een goede rosé? Neem dan zeker eens een kijkje in ons dossier.

Naar het dossier roséwijnen


Om de testresultaten te bekijken van de Koopwijzer wijn moet je je abonneren op Test Aankoop en bijkomend op onze gids Wegwijs in Wijn. Bel voor meer informatie naar onze abonnementendienst:

02 542 32 00