Nieuws

Welke roséwijn als aperitief?

13 juni 2021

Roséwijnen blijven een geliefd en zeer betaalbaar zomeraperitief. Elke supermarkt heeft een ruim assortiment uit verschillende landen, en voor enkele euro’s haal je al een kwaliteitsvolle rosé in huis. Wij kochten 25 roséwijnen aan in verschillende supermarkten en deden de test.

Zoals elk voorjaar gingen wij ook ditmaal op zoek naar de betere roséwijnen in de winkelrekken. Na een tijdje gebukt te zijn gegaan onder een slechte reputatie is rosé helemaal terug van weggeweest. Roséwijn wordt gemaakt in meerdere wijnlanden en van verschillende druivenrassen. Er is dus een grote diversiteit aan roséwijnen, die onderling verschillen in smaak, kleur en herkomst.

Wil je meer informatie over het productieproces, de voornaamste productiegebieden en de meest gebruikte druivenrassen van roséwijnen, alsook enkele tips voor het kiezen van een goede rosé? Neem dan zeker eens een kijkje in ons dossier.

Naar het dossier roséwijnen


59 Redelijke
kwaliteit
Wijnen
Referentieprijs  3,79
73 Goede
kwaliteit
Beste
Koop
Wijnen
Referentieprijs  3,99
75 Topkwaliteit
Beste
Koop
Wijnen
Referentieprijs  3,99

Om de testresultaten te bekijken van de Koopwijzer wijn moet je je abonneren op Test Aankoop en bijkomend op onze gids Wegwijs in Wijn. Bel voor meer informatie naar onze abonnementendienst:

02 542 32 00