Nieuws

Nog geen € 4 voor goede rode wijn uit Zuid-Afrika

10 september 2021

Volgende halte op onze grote wijnwereldreis: Zuid-Afrika. Wij hebben 25 Zuid-Afrikaanse rode wijnen getest en vonden alweer een mooie wijn voor een zacht prijsje: voor onze Beste Koop betaal je amper € 3,69. Al deze wijnen zullen eind dit jaar ook verschijnen in onze nieuwe gids Wegwijs in wijn 2022.

Met een wijnbouwgeschiedenis van meer dan drie eeuwen is Zuid-Afrika één van de oudste wijnlanden in de Nieuwe Wereld. Door moderne wijnbouwtechnieken te combineren met traditionele elementen, wordt Zuid-Afrika vaak beschouwd als de brug tussen de Oude en de Nieuwe Wereld.

Na enkele jaren van intense droogte is de wijnproductie er sinds een jaar of twee opnieuw gestabiliseerd. Zuid-Afrika is momenteel de zevende grootste wijnproducent ter wereld, met een geschat productievolume van 10,4 miljoen in 2020.

Wil je meer te weten komen over dit wijnland? Wij hebben voor de belangrijkste landen en regio’s een overzicht gemaakt van de geschiedenis, de wetgeving, de meest gebruikte druivenrassen en de invloed van het klimaat en de bodemsamenstelling. Neem zeker eens een kijkje in ons dossier Wijnlanden en -regio’s.

Naar het dossier

Om de testresultaten te bekijken van de Koopwijzer wijn moet je je abonneren op Test Aankoop en bijkomend op onze gids Wegwijs in Wijn. Bel voor meer informatie naar onze abonnementendienst:

02 542 32 00