Nieuws

Beste Bordeaux uit onze test kost slechts € 6,99

14 november 2022

Voor fijnproevers klinkt de naam “Bordeaux” als muziek in de oren. De regio staat immers bekend om haar vele (vooral rode) topwijnen. Wij testten er 26 en vonden enkele flessen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze wijnen zullen volgende maand ook verschijnen in onze nieuwe gids Wegwijs in wijn 2023.

Bordeaux is een begrip in de wijnwereld en ook vaak de maatstaf voor kwaliteit. De Franse regio staat vooral gekend om zijn rode wijnen. Enkele bekende appellaties zijn Bordeaux Supérieur, Saint-Émilion (Grand Cru), (Haut-)Médoc en Blaye Côtes de Bordeaux. Gelukkig hoeft een goede Bordeaux niet per se een pittig prijskaartje te dragen. Wij testten 26 rode wijnen en vonden enkele toppers voor geen geld.

Meer weten over deze wijnregio?

26 flessen onder de € 15

Na een grondig marktonderzoek hebben wij 26 rode wijnen uit de Bordeaux-regio getest, waaronder vier biologische wijnen. Je vindt ze allemaal in de supermarkt of bij de wijnhandelaar voor prijzen tussen € 3,39 en € 14,80.

Het ging vooral om assemblages van de drie zogenaamde “hoofddruivenrassen” merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc, soms gecombineerd met aanvullende druiven zoals malbec of petit verdot, uit oogstjaren van 2018 tot 2021.

75 Topkwaliteit
Beste
koop
Referentieprijs  3,99
73 Goede
kwaliteit
Referentieprijs  4,94
54 Redelijke
kwaliteit
Referentieprijs  4,95

Om de testresultaten te bekijken van de Koopwijzer wijn moet je je abonneren op Test Aankoop en bijkomend op onze gids Wegwijs in Wijn. Bel voor meer informatie naar onze abonnementendienst:

02 542 32 00

Geïnteresseerd in wijnen uit deze regio? Wij hebben voor de belangrijkste landen en regio’s een overzicht gemaakt van de geschiedenis, de wetgeving, de meest gebruikte druivenrassen en de invloed van het klimaat en de bodemsamenstelling. Neem zeker eens een kijkje in ons dossier.

Meer weten over wijnlanden en -regio's?