Nieuws

Amper € 5,99 voor onze favoriete rode wijn uit Italië

28 oktober 2021
Rode wijn uit Italië

Voor nog geen € 6 haal je al de beste Italiaanse rode wijn uit onze test in huis. Ontdek welke wijn 25 concurrenten achter zich liet. Al deze wijnen en hun resultaten zullen binnenkort ook verschijnen in onze nieuwe gids Wegwijs in wijn 2022.

Voor onze test selecteerden we 26 rode wijnen uit Italië, waarvan twee biologische varianten. De wijnen zijn afkomstig uit verschillende regio’s, waaronder Sicilië, Puglia en Abruzzo. We testten wijnen van de drie meest recente oogstjaren (2018 tot en met 2020), en van verschillende inheemse rode druivenrassen: sangiovese, montepulciano, primitivo, nero d’avola, ... Alle geteste wijnen zijn te koop bij de grote supermarktketens of bij wijnhandelaars voor prijzen tussen € 3,29 en € 13,90.

Italië blijft één van de belangrijkste wijnlanden ter wereld, en maar weinig wijnlanden zijn zo divers. Door de hoge wijnproductie en export, de alomtegenwoordigheid van wijngaarden en het enorme scala aan inheemse druivensoorten, is Italië toonaangevend in de wijnwereld.

In tegenstelling tot de meeste wijnproducerende landen tref je in Italië overal wijngaarden aan: het land telt 20 wijnstreken, van Piëmonte in het noorden tot Sicilië in het zuiden. Elke streek is uniek en kent zijn eigen klimaat en terroir, wat voor een immense variëteit aan wijnen zorgt. Geen land ter wereld kent bovendien zoveel oorspronkelijke druivensoorten als Italië. Veel van deze soorten komen zelfs alleen in Italië voor.

Wil je meer te weten komen over dit wijnland? Neem zeker eens een kijkje in ons dossier Wijnlanden en -regio’s.

Naar het dossier

Om de testresultaten te bekijken van de Koopwijzer wijn moet je je abonneren op Test Aankoop en bijkomend op onze gids Wegwijs in Wijn. Bel voor meer informatie naar onze abonnementendienst:

02 542 32 00