Nieuws

Nieuw getest: rode wijnen uit de Balkan en Marokko

07 oktober 2019
Elzas witte wijnen

07 oktober 2019
Jaarlijks testen wij een selectie van betaalbare schuimwijnen die verkrijgbaar zijn in verschillende supermarkten. Aan de hand van de resultaten in onze koopwijzer Champagnes en schuimwijnen kun je de lekkerste bubbels uitkiezen om gezellig samen te aperitieven tijdens de feesten.

December 2018: schuimwijnen

Hoe wordt champagne gemaakt? En wat is het verschil met andere schuimwijnen zoals prosecco, cava en crémant? Voor glasheldere antwoorden op deze vragen en voor nog heel wat andere interessante informatie over schuimwijnen (ook mousserende wijnen genoemd)  kun je terecht in ons dossier Schuimwijnen.

Naar ons dossier

Onze test

Wij hebben een selectie van 25 schuimwijnen blind geproefd, namelijk:

  • 8 cava’s;
  • 6 prosecco’s;
  • 5 champagnes;
  • 2 crémants uit de Loire-streek;
  • 3 schuimwijnen uit de Saumur-regio. 

Saumur is een wijnregio in de Loire-vallei, die naast de productie van rode en witte wijnen, ook bekend staat als een grote mousserende wijnproducent (via de méthode traditionnelle) van Frankrijk. 

Ook de populaire schuimwijn Martini Brut, afkomstig uit Noord-Italië en geproduceerd van druivenrassen glera (bekend van proseccowijnen), chardonnay, sauvignon blanc en riesling, werd opgenomen in de test.

Volgens het etiket van het merendeel van de geteste schuimwijnen zijn de wijnen relatief droog (de alom gekende benaming “brut”), terwijl slechts enkele exemplaren zeer droog zijn (“brut nature”, oftewel zonder toegevoegde suikers). 

Bij 3 schuimwijnen wordt de term “extra dry” vermeld, een categorie die – in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden – net iets zoeter is dan schuimwijnen met de benaming “brut”.

De schuimwijnen zijn verkrijgbaar bij de grote supermarktketens tegen zeer democratische prijzen die variëren tussen € 4,58 en € 13,99.

Schuimwijnen: onze resultaten

Raphaël Villard Brut
88
Bekijk onze testresultaten

Krijg exclusieve toegang

Referentieprijs
 13,99
Louis Delder Brut
88
Bekijk onze testresultaten

Krijg exclusieve toegang

Referentieprijs
 13,99
Veuve Deloynes Brut
88
Bekijk onze testresultaten

Krijg exclusieve toegang

Referentieprijs
 13,49

Om de testresultaten te bekijken van de Koopwijzer champagne moet je een geregistreerd profiel hebben. Ben je reeds geregistreerd? Meld je dan aan.

aanmelden     registreren