Nieuws

Wijn in tijden van corona

07 juli 2020
Nieuwe wijnresultaten

Roséwijnen blijven een geliefd en zeer betaalbaar zomeraperitief. Elke supermarkt heeft een ruim assortiment uit verschillende landen, en voor enkele euro’s haal je al een kwaliteitsvolle rosé in huis. Wij kochten 26 roséwijnen aan in verschillende supermarkten en deden de test. Deze resultaten zullen ook verschijnen in onze gids Wegwijs in Wijn 2020, die later dit jaar gepubliceerd wordt.

Mei 2019: roséwijnen verkrijgbaar in de supermarkt

Zoals elk voorjaar gingen wij ook ditmaal op zoek naar de betere roséwijnen in de winkelrekken.

Onze test

Voor deze test selecteerden we 26 roséwijnen ‒ waaronder 2 biowijnen ‒ uit verschillende landen (Frankrijk, Spanje, Italië, Zuid-Afrika, Chili, Australië en Bulgarije), die verkrijgbaar zijn bij verschillende grote supermarktketens. 

Meer dan de helft (14 van de 26) van de geteste wijnen werd geproduceerd in Frankrijk. Niet verwonderlijk, want dit blijft de grootste producent van roséwijnen, met Languedoc-Roussillon, de Provence en de Rhônevallei als voornaamste productieregio’s. 

Op twee wijnen na, zijn de geselecteerde wijnen van het meest recente oogstjaar 2018. Rosé moet je namelijk jong drinken ‒ het liefst binnen twee à drie jaar ‒ om de fruitigheid te behouden. Zoals vaak het geval is bij roséwijnen, bleek ook bij onze test dat het druivenras niet altijd vermeld wordt op het etiket. Het merendeel van onze selectie roséwijnen is zeer betaalbaar met een prijsvariatie van € 3,39 tot € 9,39.

Roséwijnen: onze resultaten

Om de testresultaten te bekijken van de Koopwijzer wijn moet je je abonneren op Test Aankoop en bijkomend op onze gids Wegwijs in Wijn. Bel voor meer informatie naar onze abonnementendienst:

02 542 32 00

Alles over roséwijnen in ons dossier

Meer info over het productieproces, de voornaamste productiegebieden en de meest gebruikte druivenrassen van roséwijnen, alsook enkele tips voor het kiezen van een goede rosé, vind je terug in ons dossier Roséwijnen: terug van weggeweest.

Naar het dossier roséwijnen